Sestavine
-
70 g Maslo
-
50 g Moka
-
800 ml Mleko
-
1 x Lovorjev list
-
800 g Špinača
-
200 g Rikota
-
1 x Muškatni orešček
-
300 g Listi za lazanjo (testenine)
-
100 g Parmezan
Navodila
Pečico segrejte na 190 °C.
V ponvi raztopite 50 g masla in vanj vmešajte moko. Kuhajte 1 do 2 minuti, nato dodajte mleko in stepajte, dokler ne postane gladko. Začinite s soljo in poprom, dodajte lovorov list in kuhajte 5 minut. Dobili boste belo omako.
Špinači odstranite stebla, nato pa jo v pokriti ponvi zmehčajte s preostalimi 20 g masla. Ko se ohladi, jo odcedite, nato pa iz nje iztisnite tekočino.
Špinačo sesekljajte in jo zmešajte z rikoto, z eno zajemalko bele omake in dobro naribanim muškatnim oreščkom.
V pekač položite liste lazanje, belo omako, špinačno mešanico in nariban parmezan. Na koncu dodajte plast testenin, ki jih prelijte z omako in s še več parmezana.
Pecite 30 minut ali dokler ne postanejo zlate barve.
(Foto: pexels.com)