0 0
Špinačna lazanja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
70 g Maslo
50 g Moka
800 ml Mleko
1 x Lovorjev list
800 g Špinača
200 g Rikota
1 x Muškatni orešček
300 g Listi za lazanjo (testenine)
100 g Parmezan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Špinačna lazanja

  • 1 h
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 190 °C.

V ponvi raztopite 50 g masla in vanj vmešajte moko. Kuhajte 1 do 2 minuti, nato dodajte mleko in stepajte, dokler ne postane gladko. Začinite s soljo in poprom, dodajte lovorov list in kuhajte 5 minut. Dobili boste belo omako.

Špinači odstranite stebla, nato pa jo v pokriti ponvi zmehčajte s preostalimi 20 g masla. Ko se ohladi, jo odcedite, nato pa iz nje iztisnite tekočino.

Špinačo sesekljajte in jo zmešajte z rikoto, z eno zajemalko bele omake in dobro naribanim muškatnim oreščkom.
V pekač položite liste lazanje, belo omako, špinačno mešanico in nariban parmezan. Na koncu dodajte plast testenin, ki jih prelijte z omako in s še več parmezana.

Pecite 30 minut ali dokler ne postanejo zlate barve.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pomaka iz jajčevca
Naprej
Guinnessov kolač
Nazaj
Pomaka iz jajčevca
Naprej
Guinnessov kolač

Dodajte Komentar