Sestavine
-
olje
-
moka za prežganje
-
2 stroka česna
-
1 zavitek zamrznjene špinače
-
sol
-
poper
-
lovorov list
-
muškatni orešček
-
1/2 lončka kisle smetane1/2 do 3/4
Navodila
Na olju zarumenimo moko, dodamo česen.
Ko zadiši, prilijemo 3 dl vode in pustimo prevreti. Dodamo zamrznjeno špinačo, sol, poper, ščep muškatnega oreščka, lovorov list (namesto soli dodam jušno kocko) in pustimo, da vre toliko časa, da špinača popolnoma odmrzne. Dobimo gostljato juho, če je pregosta, dodamo vodo. Juha naj vre kakšnih 5 minut, nato dodamo kislo smetano.
Premešamo in ponudimo.
Dober tek!
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Na olju zarumenimo moko, dodamo česen.
Ko zadiši, prilijemo 3 dl vode in pustimo prevreti. Dodamo zamrznjeno špinačo, sol, poper, ščep muškatnega oreščka, lovorov list (namesto soli dodam jušno kocko) in pustimo, da vre toliko časa, da špinača popolnoma odmrzne. Dobimo gostljato juho, če je pregosta, dodamo vodo. Juha naj vre kakšnih 5 minut, nato dodamo kislo smetano.
Premešamo in ponudimo.
|