Sestavine
-
16 x Šparglji
-
25 g Bob
-
40 g Čedar
-
1 žlica Olje tartufov
-
1 pest Rukola
-
Gobova majoneza
-
200 g Šampinjoni
-
1 žlica Balzamični kis
-
40 g Majoneza
Navodila
Dan prej pripravite gobovo majonezo. Gobe, kis in ½ žlice soli zmešajte v kuhinjskem robotu, dokler se ne združijo.
Mešanico z žlico prelijte v mrežasto krpo in jo pustite čez noč, da se tekočina odcedi.
Naslednji dan dvignite cedilo z mešanico in iztisnite še zadnjo tekočino. Odstranite trdne delce, v tekočino vmešajte majonezo in jo postavite na stran.
Na visoki temperaturi segrejte ponev. Šparglje kuhajte 3 minute, nato jih obrnite in kuhajte še 2 minuti.
Fižol oluščite in ga razdelite na štiri krožnike skupaj s šparglji.
Po vrhu naribajte sir in ga pokapajte z oljem. Postrezite s solatnimi listi ob strani in s kupčkom gobove majoneze.
(Foto: pexels.com)