0 0
Špargljeva pita s panceto, skuto in zelišči

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
šop zelenih špargljev 500 g
250 g listnatega testa
moka za delovno površino
1 stepeno jajce
2 žlički oljčnega olja
100 g pancete
100 g pasirane skute
80 g maskarponeja
lupina limone
2 žlici nasekljanega peteršilja
2 žlici narezanega drobnjaka
1 žlica nasekljane mete
2 žlici naribanega parmezana
sol
poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Špargljeva pita s panceto, skuto in zelišči

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pita iz listnatega testa s kremasto osnovo in obiljem zelišč.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

Pečico segrejemo na 200 ° C. Listnato testo razvaljamo na velikost približno 15 x 30 cm in debelino 2 do 3 mm. Robove odrežemo oziroma lepo zravnamo. Testeno ploščo preložimo na rahlo pomokan pekač. En centimeter od roba z nožem zarežemo vse naokrog, pri tem pa pazimo, da testa ne prerežemo do dna. Testo ob robu premažemo s stepenim jajcem, preostalo testo pa na gosto prebodemo z vilicami. Pekač postavimo v pečico in pečemo 15 minut.

Medtem panceto narežemo na koščke. V ponvici segrejemo malo olja in panceto hrustljavo spečemo. Skuto zmešamo z maskarponejem, naribano limonovo lupino, zelišči, polovico parmezana, soljo in precej popra. Špargljem odrežemo olesenele dele stebla.

Pekač vzamemo iz pečice, potlačimo sredino testa, če se je dvignilo, in ga obložimo s sirovo zmesjo. Posujemo s koščki pancete (olje prihranimo) in obložimo s šparglji. Zložimo jih tako, da so glavice špargljev izmenično na vsaki strani pite. Šparglje premažemo z oljem, na katerem smo prepražili panceto, in potresemo s preostalim parmezanom. Pito pečemo 20 minut in postrežemo toplo.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Dakos
Naprej
Gobovi kroketi
Nazaj
Dakos
Naprej
Gobovi kroketi

Dodajte Komentar