Sestavine
-
60 ml Olivno olje
-
1× Rdeča čebula
-
2 stroka Česen
-
2× Paprikardeča in rumena
-
1× Jajčevec
-
ščepec Sol
-
400 g Pelati
-
110 ml Voda
-
4× Jajce
-
2 žlici Peteršilj
Navodila
Segrejte pečico na 200 °C.
V ponvi na srednje nizki temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo, česen, rdečo in rumeno papriko ter kuhajte 10 minut, dokler se dobro ne zmehčajo. Dodajte narezan jajčevec in sol ter kuhajte še 5 minut, da se jajčevci zmehčajo in vpijejo olje.
Vmešajte paradižnik in vodo. Zavrite in kuhajte 10 minut, dokler se vsa zelenjava ne zmehča, omaka pa se zgosti. Po želji začinite s poprom.
Vročo mešanico z žlico razporedite v posodo za peko v pečici. V mešanico naredite jamice, v katere ubijte jajca.
Pecite 10 minut, dokler se beljaki ne skuhajo, rumenjaki pa so še vedno tekoči. Španski pisto okrasite s sesekljanim peteršiljem.
(Foto: pixabay.com)