0 0
Španski pisto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

60 ml Olivno olje
Rdeča čebula
2 stroka Česen
Paprika rdeča in rumena
Jajčevec
ščepec Sol
400 g Pelati
110 ml Voda
Jajce
2 žlici Peteršilj

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Španski pisto

Kuhinja:
  • 45 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 200 °C.

V ponvi na srednje nizki temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo, česen, rdečo in rumeno papriko ter kuhajte 10 minut, dokler se dobro ne zmehčajo. Dodajte narezan jajčevec in sol ter kuhajte še 5 minut, da se jajčevci zmehčajo in vpijejo olje.

Vmešajte paradižnik in vodo. Zavrite in kuhajte 10 minut, dokler se vsa zelenjava ne zmehča, omaka pa se zgosti. Po želji začinite s poprom.

Vročo mešanico z žlico razporedite v posodo za peko v pečici. V mešanico naredite jamice, v katere ubijte jajca.

Pecite 10 minut, dokler se beljaki ne skuhajo, rumenjaki pa so še vedno tekoči. Španski pisto okrasite s sesekljanim peteršiljem.

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Čokoladna pita z robidnicami
Naprej
Pesin humus
Nazaj
Čokoladna pita z robidnicami
Naprej
Pesin humus

Dodajte Komentar