Sestavine
-
200 g Čokolada
-
60 ml Espresso
-
6× Jajce
-
100 g Sladkor v prahu
-
180 ml Zgoščena smetana
-
1 žlica Rdeče vinosladko
-
2 žlici Kakav v prahu
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Pekač rahlo namažite z maslom. Obložite ga s papirjem za peko, tako da bodo stranice previsne.
Čokolado in kavo zmešajte v majhni ognjevarni posodi nad loncem z vrelo vodo. S kovinsko žlico mešajte, dokler se čokolada ne stopi in zmes postane gladka. Odstranite z ognja.
V veliki skledi z električnim mešalnikom stepajte rumenjake in sladkor, dokler ne postaneta gosta in bleda. Dodajte čokoladno zmes in jo nežno zmešajte, dokler se ne združi.
Z električnim mešalnikom stepite beljake in jih dodajte čokoladni zmesi. Pecite v ogreti pečici 15 minut. Vzemite iz pečice in pokrijte s papirjem za peko, nato pa z vlažno kuhinjsko brisačo. Obrnite na papir za peko in pustite 30 minut, da se ohladi.
Z električnim mešalnikom stepite smetano in vino.
Velik list papirja za peko posujte s kakavom v prahu. Rolado prenesite na peki papir s kakavom. Po ruladi razporedite smetanovo zmes. Papir za peko uporabite kot vodilo ter trdno zvijte rolado, nato pa eno uro ohladite v hladilniku. Za postrežbo posujte s kakavom v prahu.
(Foto: pexels.com)