0 0
Španska rolada

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
200 g Čokolada
60 ml Espresso
Jajce
100 g Sladkor v prahu
180 ml Zgoščena smetana
1 žlica Rdeče vino sladko
2 žlici Kakav v prahu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Španska rolada

Kuhinja:
  • 30 minut
  • Porcije 8
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C. Pekač rahlo namažite z maslom. Obložite ga s papirjem za peko, tako da bodo stranice previsne.

Čokolado in kavo zmešajte v majhni ognjevarni posodi nad loncem z vrelo vodo. S kovinsko žlico mešajte, dokler se čokolada ne stopi in zmes postane gladka. Odstranite z ognja.

V veliki skledi z električnim mešalnikom stepajte rumenjake in sladkor, dokler ne postaneta gosta in bleda. Dodajte čokoladno zmes in jo nežno zmešajte, dokler se ne združi.

Z električnim mešalnikom stepite beljake in jih dodajte čokoladni zmesi. Pecite v ogreti pečici 15 minut. Vzemite iz pečice in pokrijte s papirjem za peko, nato pa z vlažno kuhinjsko brisačo. Obrnite na papir za peko in pustite 30 minut, da se ohladi.

Z električnim mešalnikom stepite smetano in vino.

Velik list papirja za peko posujte s kakavom v prahu. Rolado prenesite na peki papir s kakavom. Po ruladi razporedite smetanovo zmes. Papir za peko uporabite kot vodilo ter trdno zvijte rolado, nato pa eno uro ohladite v hladilniku. Za postrežbo posujte s kakavom v prahu.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pirin kruh s semeni
Naprej
Pikantne kozice s česnom
Nazaj
Pirin kruh s semeni
Naprej
Pikantne kozice s česnom

Dodajte Komentar