Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
1× Čebulasesekljana
-
700 g Krompirna tanko narezan
-
260 g Pečena paprikanarezana
-
400 g Koruzakonzerva
-
2 stroka Česenzdrobljen
-
1/2 žličke Dimljena sladka paprika
-
8× Jajcerahlo stepena
-
3 žlice Oliva
-
Peteršilj
-
1/3 skodelice Kisla smetana
Navodila
V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte čebulo in krompir. Občasno previdno obrnite in kuhajte 15 minut ali dokler se krompir ne zmehča. Prenesite v skledo. Dodajte papriko, koruzo, česen in papriko. Premešajte, da se vse skupaj poveže. Pustite stati 5 minut, da se ohladi.
Mešanico krompirja prelijte z jajcem. Nežno premešajte, da se vse skupaj poveže. Previdno polagajte krompirjevo zmes v ponev in prelijte preostalo jajčno zmes.
Ponev postavite na srednje nizek ogenj. Kuhajte brez mešanja 15 do 20 minut ali dokler se dno in robovi ne obarvajo.
Medtem segrejte žar. Ponev odstranite z ognja in jo postavite pod žar. Na žaru pecite 5 minut ali dokler ne postane zlate barve. Potresite z olivami in s peteršiljem. Postrezite s kislo smetano kot samostojno jed ali kot nadev za tortilje.
(Foto: pexels.com)