0 0
Španska koruzna tortilja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici Olivno olje
Čebula sesekljana
700 g Krompir na tanko narezan
260 g Pečena paprika narezana
400 g Koruza konzerva
2 stroka Česen zdrobljen
1/2 žličke Dimljena sladka paprika
Jajce rahlo stepena
3 žlice Oliva
Peteršilj
1/3 skodelice Kisla smetana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Španska koruzna tortilja

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte čebulo in krompir. Občasno previdno obrnite in kuhajte 15 minut ali dokler se krompir ne zmehča. Prenesite v skledo. Dodajte papriko, koruzo, česen in papriko. Premešajte, da se vse skupaj poveže. Pustite stati 5 minut, da se ohladi.

Mešanico krompirja prelijte z jajcem. Nežno premešajte, da se vse skupaj poveže. Previdno polagajte krompirjevo zmes v ponev in prelijte preostalo jajčno zmes.

Ponev postavite na srednje nizek ogenj. Kuhajte brez mešanja 15 do 20 minut ali dokler se dno in robovi ne obarvajo.

Medtem segrejte žar. Ponev odstranite z ognja in jo postavite pod žar. Na žaru pecite 5 minut ali dokler ne postane zlate barve. Potresite z olivami in s peteršiljem. Postrezite s kislo smetano kot samostojno jed ali kot nadev za tortilje.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
zajtrk v 90 sekundah
Naprej
Cimetovo čajno pecivo
Nazaj
zajtrk v 90 sekundah
Naprej
Cimetovo čajno pecivo

Dodajte Komentar