0 0
Španska fideua

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
230 g očiščene katerekoli bele ribe
1.5 l ribje jušne osnove
5 škampov brez klešč
230 g vongol
2 večja paradižnika
4 strokov česna
2 rdeča čilija
230 g očiščenih lignjev
1 rdeča paprika
450 g testenine
1 žlička žafrana
1 dl olivnega olja
3 ščepce soli

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Španska fideua

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Španska morska jed, ki je pripravljena veliko preprosteje kot paella.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Odprte školjke takoj zavržemo, ostale pa pod hladno vodo temeljito skrtačimo s trdo krtačo, da jim odstranimo bisovne nitke ali brado. Škampe in lignje operemo pod tekočo vodo in dobro osušimo. Lignje narežemo na kolobarje. Olupimo, operemo in z nožem stremo česen. Nato ga drobno sesekljamo ali stisnemo skozi stiskalo. Operemo rdečo papriko, ji odstranimo semena in jo narežemo na drobne kocke. Čilije operemo, razsemenimo in narežemo na manjše kocke. Ribo operemo pod vodo, ji odstranimo morebitne koščice in jo narežemo na 5 cm velike kocke. Paradižnika operemo, očistimo in narežemo na kocke.

2
Narejeno

Praženje in kuhanje

V veliki nepregorni posodi segrejemo olje. Pazimo, da se ne začne kaditi. Na olje stresemo škampe in lignje ter jih na srednji temperaturi pražimo toliko časa, da se škampi obarvajo roza (približno 5 do 7 minut). Nato lignje in škampe poberemo iz ponve in jih shranimo na krožniku.

V posodo dodamo paradižnik, papriko, čilije in česen ter vse skupaj med mešanjem na zmerni temperaturi pražimo 3 minute. Medtem v kozici segrejemo ribjo jušno osnovo.

V posodo dodamo ribo, ribjo jušno osnovo, sol in žafran. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo, da zavre. Testenine razlomimo na 2 cm dolge kose in jih dodamo v ponev skupaj s školjkami, lignji in škampi. Vse skupaj v pokriti posodi kuhamo na zmerni temperaturi še 15 minut .

3
Narejeno

Serviranje

Posodo odstavimo in pustimo pokrito 5 minut, da se okusi dobro prepojijo. Nato jo odkrijemo in zavržemo vse zaprte školjke. Jed serviramo na krožnike in takoj postrežemo.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pica polžki
Naprej
Bouillabaisse
Nazaj
Pica polžki
Naprej
Bouillabaisse

Dodajte Komentar