Sestavine
-
Sol
-
1 šop Ohrovt
-
200 g Špageti - polnozrnati
-
2 žlici Pistacijapražena, soljena
-
sesekljan Česen
-
1 skodelica Peteršilj
-
1/3 skodelice Olivno olje
-
2 žlici Parmezannariban
-
1 žlica Limonin sok
Navodila
Zavrite velik lonec s slano vodo. V vrelo vodo dodajte ohrovt in ga kuhajte približno 2 minuti, dokler ne ovene, a je še vedno svetlo zelen. Z režnato žlico ga prestavite v ledeno vodo. Ko se ohladi, ga dobro odcedite in iztisnite čim več vode. Ohrovt grobo sesekljajte.
V vrelo vodo dodajte testenine in jih skuhajte po navodilih na embalaži. Prihranite 1/2 skodelice vode za testenine in jih nato odcedite.
Medtem ko se testenine kuhajo, pistacije in česen zmeljite v kuhinjskem robotu. Dodajte ohrovt in peteršilj ter ju sesekljajte. Med delovanjem robota v enakomernem curku dodajte olje. Dodajte parmezan, limonin sok ter po 1/2 čajne žličke soli in popra.
Testenine zmešajte s pestom in dodajte nekaj žlic ostale vode za kuhanje, če se vam zdijo suhe. Po okusu začinite s soljo in poprom. Postrezite z limoninimi rezinami ob strani.
(Foto: pexels.com)