Sestavine
-
200 g Špageti
-
150 g Gobe
-
25 g Maslo
-
2 stroka Česen
-
15 ml Olje tartufov
-
50 ml Zgoščena smetana
-
2 žlici Parmezan
-
Sol in poper
-
Tartufi
Navodila
Špagete skuhajte v skladu z navodili na embalaži. Odcedite jih in postavite na stran.
Na srednji temperaturi stopite maslo. Dodajte sesekljan česen in ga pražite približno 1 minuto, da zadiši.
V ponev dodajte narezane gobe in jih kuhajte, dokler se ne zmehčajo in rahlo porjavijo.
Gobe pokapajte s tartufovim oljem in premešajte, da se enakomerno obložijo. Prilijte smetano in jo rahlo zavrite. Kuhajte nekaj minut, da se omaka nekoliko zgosti.
V ponev dodajte kuhane testenine in jih prelijte z gobovo omako, da se testenine temeljito obložijo. Vmešajte nariban parmezan ter po okusu začinite s soljo in poprom. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo.
Testenine servirajte in jih okrasite s svežim peteršiljem in po vrhu posujte z rezinami svežega tartufa. Po želji dodajte še pečene šparglje.
(Foto: pixabay.com)