0 0
Špageti v gobovi omaki s tartufi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
200 g Špageti
150 g Gobe
25 g Maslo
2 stroka Česen
15 ml Olje tartufov
50 ml Zgoščena smetana
2 žlici Parmezan
Sol in poper
Tartufi

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Špageti v gobovi omaki s tartufi

Uživajte v zemeljski in razkošni okusi jedi s tartufi.

  • 30 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Špagete skuhajte v skladu z navodili na embalaži. Odcedite jih in postavite na stran.

Na srednji temperaturi stopite maslo. Dodajte sesekljan česen in ga pražite približno 1 minuto, da zadiši.

V ponev dodajte narezane gobe in jih kuhajte, dokler se ne zmehčajo in rahlo porjavijo.

Gobe pokapajte s tartufovim oljem in premešajte, da se enakomerno obložijo. Prilijte smetano in jo rahlo zavrite. Kuhajte nekaj minut, da se omaka nekoliko zgosti.

V ponev dodajte kuhane testenine in jih prelijte z gobovo omako, da se testenine temeljito obložijo. Vmešajte nariban parmezan ter po okusu začinite s soljo in poprom. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo.

Testenine servirajte in jih okrasite s svežim peteršiljem in po vrhu posujte z rezinami svežega tartufa. Po želji dodajte še pečene šparglje.

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Rižota s tartufi
Naprej
Pire krompir s tartufi
Nazaj
Rižota s tartufi
Naprej
Pire krompir s tartufi

Dodajte Komentar