Sestavine
-
370 g Špageti
-
50 g Maslo
-
1 žlica Oljčno olje
-
400 g Morske pokrovače
-
4 stroki Česen
-
300 ml Smetana za kuhanje
-
1 žlička Limonina lupina
-
50 ml Limonin sok
-
Bazilika
-
Mlada rukola
Navodila
Špagete skuhajte v veliki posodi z osoljeno vrelo vodo po navodilih na embalaži. Odcedite in prihranite 60 ml vode.
Medtem v veliki ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte 30 g masla in 2 čajni žlički olja. Pokrovače pecite 30 sekund na vsaki strani ali dokler ne postanejo zlate. Odstranite jih iz ponve.
V isti ponvi na srednji temperaturi segrejte preostalo maslo in olje. Dodajte česen in ga med mešanjem kuhajte 30 sekund ali dokler ne zadiši. Dodajte smetano in rezervirano vodo za kuhanje. Segrejte do vrenja, zmanjšajte temperaturo in kuhajte 5 minut ali dokler se rahlo ne zgosti.
Dodajte limonino lupino, sok in testenine ter premešajte. Dodajte pokrovače in baziliko ter nežno premešajte. Začinite s soljo in poprom. Testenine postrezite z rukolo.
(Foto: pexels.com)