Sestavine
-
380 g Čičerikakuhana, pločevinka
-
225 g Špageti
-
2 jedilni žlici Olivno olje
-
3 zelo veliki stroki Česen
-
po okusu Čilijevi kosmiči
-
225 g Paradižnik
-
400 g Paradižnikov pire
-
1 čajna žlička Sol
-
Peteršilj
-
1 žlica Veganski parmezan
Navodila
Čičerko odcedite, tekočino, v kateri je bila kuhana, prihranite.
V velikem loncu s slano vodo zavrite špagete in jih kuhajte 2-3 minute manj, kot je navedeno na embalaži.
Na srednje visoki temperaturi segrejte veliko ponev ter dodajte oljčno olje in sesekljan česen. Pražite, dokler česen ne zadiši in se ne skuha.
Dodajte čilijeve kosmiče in jih nekaj sekund mešajte s česnom in oljčnim oljem.
Dodajte paradižnike in jih dušite, dokler ne izgubijo oblike in niso več vodeni.
Dodajte čičerko, paradižnikov pire in sol.
Ko so testenine 2-3 minute pred koncem, jih odcedite in dodajte čičerikini omaki. Testenine v omaki kuhajte, dokler niso pripravljene po vašem okusu. Če je omaka pregosta, dodajte nekaj čičerikine tekočine, da jo razredčite.
Na koncu testenine posujte z rastlinskim parmezanom in s peteršiljem.
(Foto: Instagram/xx.minjung.xx)