0 0
Solatni krožnik

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
¼ skodelice Pinjole 1 skodelica = 240 ml
1,2 kg Krompir narezan na kocke
4 stroki Česen
¼ skodelice Olivno olje
¾ čajne žličke Sol
½ čajne žličke Mleti črni poper
Bučka narezani na kocke
1 ½ čajne žličke Rožmarin
1 žlica Balzamični kis
1 konzerva Fižol
3 skodelice Mlada rukola
1 skodelica Grozdni paradižnik

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Solatni krožnik

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 °C.

Pinjole razporedite po pekaču; pražite jih 2 do 3 minute, da postanejo zlate in dišeče. Prenesite na krožnik, da se ohladijo.

Na pekač položite krompir in česen. Pokapajte z 2 žlicama olja in posujte z 1/2 žličke soli in 1/4 žličke popra. Pecite 20 minut. Dodajte bučke in rožmarin, premešajte, nato pa nadaljujte s peko, dokler se zelenjava ne zmehča in porjavi, približno 20 minut. Pustite, da se ohladi.

Pečen česen iztisnite iz kože v majhno skledo in ga z vilicami rahlo pretlačite. Dodajte preostali 2 žlici olja, balzamični kis ter preostali po 1/4 čajne žličke soli in popra; vse skupaj dobro premešajte.

Pečen krompir in bučke stresite v veliko skledo s fižolom, rukolo, paradižnikom in prelivom. Servirajte v skledah in posujte s popečenimi pinjolami.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Gratinirane klapavice
Naprej
Mlečni zdrob
Nazaj
Gratinirane klapavice
Naprej
Mlečni zdrob

Dodajte Komentar