0 0
Solata z lignji

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici Kapre
2 x Limona
Olivno olje
1 strok Česen
1 x Čili - rdeči
4 x Inčun
30 g Pistacije nesoljene, olupljene
10 g Meta
4 x Lignji
500 g Paradižnik

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Solata z lignji

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • Pekoče
  • 30 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Kapre namočite v skledo z vodo. Iztisnite ves limonin sok v veliko plitvo skledo in dodajte 4 žlice olja.

Olupite česen in ga skupaj s čilijem, inčuni, pistacijami, odcejenimi kaprami in metinimi lističi drobno sesekljajte. Vse skupaj stresite v skledo in dobro premešajte.

Narežite lignje in v vroči ponvi ali na žaru pecite približno 1 minuto na vsaki strani (brez olja ali začimb), dokler rahlo ne zogleni in se ne začne zvijati. Ko je vsak kos pripravljen, ga  potopite v omako.

Paradižnike narežite na rezine in jih položite na servirni krožnik. Lignje narežite na drobne rezine in jih razporedite na paradižnike. Z žlico prelijte preostalo omako in postrezite vroče.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Rdeče zelje s klobaso
Naprej
Paradižnikova omaka
Nazaj
Rdeče zelje s klobaso
Naprej
Paradižnikova omaka

Dodajte Komentar