Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
1 vejica Rožmarin
-
400 g Jagnjetinazrezek
-
2 žlici Limonin sok
-
1 strok Česen
-
1 skodelica Metini listi
-
100 g Mlada špinača
-
6× Mlad krompir
-
2× Avokado
Navodila
Cel krompir kuhajte 20 minut, dokler se ne zmehča.
Medtem v plitvi posodi zmešajte 1 žlico olja in rožmarin. Dodajte jagnjetino, jo dobro začinite in obrnite, da jo obložite. Postavite na stran, da se 10 minut marinira.
V skledi zmešajte limonin sok, česen in preostalo olje. Ko je krompir dovolj ohlajen, ga olupite in na debelo narežite. Dodajte ga k limonini mešanici in nežno premešajte, da se obloži.
Segrejte veliko ponev ali žar na visoki temperaturi. Jagnjetino na vsaki strani pecite 3-4 minute in ohlapno pokrijte s folijo in počivajte 10 minut, preden ga na debelo narežete.
Krompirju dodajte špinačo, meto in avokado ter vse skupaj premešajte. Postrezite z narezano jagnjetino in limoninimi rezinami. Začinite po okusu.
(Foto: pexels.com)