0 0
Solata s tempehom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
150 g Tempeh
2 žlički Ruj
Limona
Olje
Slive
½ Granatno jabolko
Čebula šalotka
Koper
15 g Meta
50 g Blanširani lešniki
100 g Solata
Sol in poper
Preliv
4 žlice Limonin sok
60 ml Olivno olje
1 žlica Ruj

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Solata s tempehom

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 15 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

  • Preliv

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C.

Na pekač položite blanširane lešnike. V pečici jih pecite približno 9 minut. Lešnike grobo sesekljajte.

Zrele slive narežite na četrtine. Šalotko narežite na tanke rezine.

Tempeh narežite na majhne kocke. V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte žlico rastlinskega olja. Dodajte kocke tempeha in jih pražite približno 5 minut, da postanejo zlate in hrustljave.

Kocke tempeha zmešajte s sumakom in sokom ene limone ter premešajte.

Preliv pripravite tako, da vse sestavine preliva zmešate skupaj.

Solato sestavite tako, da združite vse sestavine, razen preliva. Začinite s soljo in mletim poprom. Dodajte preliv in dobro premešajte. Takoj postrezite.

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Vaniljeva ledena kava z meto
Naprej
Paradižnikova juha s kruhom
Nazaj
Vaniljeva ledena kava z meto
Naprej
Paradižnikova juha s kruhom

Dodajte Komentar