Sestavine
-
150 g Tempeh
-
2 žlički Ruj
-
1× Limona
-
Olje
-
3× Slive
-
½ Granatno jabolko
-
1× Čebula šalotka
-
Koper
-
15 g Meta
-
50 g Blanširani lešniki
-
100 g Solata
-
Sol in poper
-
Preliv
-
4 žlice Limonin sok
-
60 ml Olivno olje
-
1 žlica Ruj
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C.
Na pekač položite blanširane lešnike. V pečici jih pecite približno 9 minut. Lešnike grobo sesekljajte.
Zrele slive narežite na četrtine. Šalotko narežite na tanke rezine.
Tempeh narežite na majhne kocke. V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte žlico rastlinskega olja. Dodajte kocke tempeha in jih pražite približno 5 minut, da postanejo zlate in hrustljave.
Kocke tempeha zmešajte s sumakom in sokom ene limone ter premešajte.
Preliv pripravite tako, da vse sestavine preliva zmešate skupaj.
Solato sestavite tako, da združite vse sestavine, razen preliva. Začinite s soljo in mletim poprom. Dodajte preliv in dobro premešajte. Takoj postrezite.
(Foto: pixabay.com)