Sestavine
-
1 skodelica Kvinojaposušena
-
150 ml Voda
-
1 pločevinka Fižol
-
1 pločevinka Čičerika
-
1 pločevinka Koruza
-
10 x Češnjev paradižnikprerezani na pol
-
1/2 Čebulanarezana
-
1/2 skodelice Olivenarezane
-
2 x Limetasok
-
2 žlici Olivno olje
-
1 žlička Kumina
-
1/2 žličke Čili v prahu
-
ščepec Sol
-
1 žlica Koriandersesekljan
Navodila
Kvinoja: V loncu vodo in kvinojo zavrite, pokrijte, zmanjšajte temperaturo in 15 minut kuhajte na rahlem ognju in pustite počivati 10 minut.
Preliv iz kvinoje: Zmešajte limetin sok, oljčno olje, kumino, čili v prahu in sol. Začinite po okusu.
Sestavite solato: V veliki skledi, v kateri se je kuhala kvinoja, zmešajte kvinojo, koruzo, fižol, paradižnik, čebulo in koriander s prelivom. Začinite po okusu, dodajte še limetin sok in sol ali začimbe po okusu.
(Foto: pexels.com)