0 0
Solata s hrustljavo cvetačo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 skodelici Maslena buča 1 skodelica = 240 ml
1 glava Cvetača
Olivno olje
Sol in poper
140 g Solata
3 žlice Pražene pinjole
Preliv
2 žlici Limonin sok
5 žlici Olivno olje
1 žlička Dijonska gorčica
1 žlica Javorjev sirup
1 žlička Ruj

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Solata s hrustljavo cvetačo

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 45 minut
  • Porcije 6
  • Lahko

Sestavine

  • Preliv

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 230 °C.

Cvetove cvetače razporedite na velik pekač. Začinite s soljo in poprom. Pokapajte z oljčnim oljem in premešajte, da se vsa cvetača obloži.

Pokrito pecite 15 minut, medtem pa masleno bučo narežite na kocke in premažite z malo oljčnega olja ter začinite s soljo in poprom.

Ko je cvetača pečena, pekač vzemite iz pečice in odkrijte folijo. Cvetačo potisnite na stran in dodajte na kocke narezano masleno bučo. Pekač vrnite v pečico in jo pecite še 25 do 30 minut ter po potrebi obračajte.

V manjši skledi zmešajte limonin sok, oljčno olje, dijonsko gorčico, sirup, sol, poper in ruj.

V skledi zmešajte solato z 2 žlicama preliva. Prepraženo bučo in cvetačo prelijte s preostalim prelivom in previdno premešajte.

Pečeno bučo in cvetačo dodajte na vrh zelene solate. Okrasite s pinjolami. Uživajte!

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Veganska klobasna rolica
Naprej
Cimetove proteinske ploščice
Nazaj
Veganska klobasna rolica
Naprej
Cimetove proteinske ploščice

Dodajte Komentar