Sestavine
-
2 skodelici Maslena buča1 skodelica = 240 ml
-
1 glava Cvetača
-
Olivno olje
-
Sol in poper
-
140 g Solata
-
3 žlice Pražene pinjole
-
Preliv
-
2 žlici Limonin sok
-
5 žlici Olivno olje
-
1 žlička Dijonska gorčica
-
1 žlica Javorjev sirup
-
1 žlička Ruj
Navodila
Pečico segrejte na 230 °C.
Cvetove cvetače razporedite na velik pekač. Začinite s soljo in poprom. Pokapajte z oljčnim oljem in premešajte, da se vsa cvetača obloži.
Pokrito pecite 15 minut, medtem pa masleno bučo narežite na kocke in premažite z malo oljčnega olja ter začinite s soljo in poprom.
Ko je cvetača pečena, pekač vzemite iz pečice in odkrijte folijo. Cvetačo potisnite na stran in dodajte na kocke narezano masleno bučo. Pekač vrnite v pečico in jo pecite še 25 do 30 minut ter po potrebi obračajte.
V manjši skledi zmešajte limonin sok, oljčno olje, dijonsko gorčico, sirup, sol, poper in ruj.
V skledi zmešajte solato z 2 žlicama preliva. Prepraženo bučo in cvetačo prelijte s preostalim prelivom in previdno premešajte.
Pečeno bučo in cvetačo dodajte na vrh zelene solate. Okrasite s pinjolami. Uživajte!
(Foto: freepik.com)