0 0
Solata s hrustljavimi šampinjoni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Jajce
80 ml Mleko
50 g Moka
50 g Drobtine panko
Šampinjoni
Olje
1 žlica Balzamični kis
1 strok Česen
120 g Solata
200 g Majhne mocarela kroglice
Češnjev paradižnik
Čebula
Sveža bazilika - listi
2 žlici Pinjole
40 g Parmezan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Solata s hrustljavimi šampinjoni

  • 30 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V posodi stepite jajce in mleko. Na krožnik dajte moko in jo začinite. Na poseben krožnik dajte drobtine. Šampinjone narežite na rezine. Po eno rezino povaljajte v moko in otresite odvečno količino. Potopite jih v jajčno mešanico in nato v drobtine ter močno pritisnite, da se obložijo. Prenesite na krožnik. Ponovite dvakrat in postavite v hladilnik, dokler se ne ohladijo.

V srednje veliko ponev dodajte rastlinsko olje in segrejte na srednje močnem ognju in šampinjone v serijah pecite 4 minute na vsaki strani ali dokler ne postanejo zlate. Prenesite na rešetko, da se odcedijo.

V manjši skledi stepite oljčno olje, kis in česen ter začinite. Solatne liste, šampinjone, mocarelo, paradižnik, čebulo in baziliko razdelite na krožnike. Potresite s parmezanom in pinjolami. Pri serviranju pokapajte s prelivom.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Česnovi krofki
Naprej
Pikantna gorčica
Nazaj
Česnovi krofki
Naprej
Pikantna gorčica

Dodajte Komentar