Sestavine
-
2× Jajce
-
80 ml Mleko
-
50 g Moka
-
50 g Drobtine panko
-
5× Šampinjoni
-
Olje
-
1 žlica Balzamični kis
-
1 strok Česen
-
120 g Solata
-
200 g Majhne mocarela kroglice
-
6× Češnjev paradižnik
-
1× Čebula
-
Sveža bazilika - listi
-
2 žlici Pinjole
-
40 g Parmezan
Navodila
V posodi stepite jajce in mleko. Na krožnik dajte moko in jo začinite. Na poseben krožnik dajte drobtine. Šampinjone narežite na rezine. Po eno rezino povaljajte v moko in otresite odvečno količino. Potopite jih v jajčno mešanico in nato v drobtine ter močno pritisnite, da se obložijo. Prenesite na krožnik. Ponovite dvakrat in postavite v hladilnik, dokler se ne ohladijo.
V srednje veliko ponev dodajte rastlinsko olje in segrejte na srednje močnem ognju in šampinjone v serijah pecite 4 minute na vsaki strani ali dokler ne postanejo zlate. Prenesite na rešetko, da se odcedijo.
V manjši skledi stepite oljčno olje, kis in česen ter začinite. Solatne liste, šampinjone, mocarelo, paradižnik, čebulo in baziliko razdelite na krožnike. Potresite s parmezanom in pinjolami. Pri serviranju pokapajte s prelivom.
(Foto: pexels.com)