Sestavine
-
120 g Rukola
-
3× Češnjev paradižnik
-
800 g Hobotnica
-
1× Limona
-
1 žlica Peteršilj
-
Sol in poper
-
2 žlici Olivno olje
-
1× Čebula
-
1 žlica Olive
Navodila
Hobotnico položite v lonec in dolijte toliko vode, da bo hobotnica prekrita. Hobotnico vzemite iz lonca in zavrite vodo.
Ko voda zavre, vanjo položite hobotnico. Poprajte in začinite vodo po okusu.
Hobotnico kuhajte 30 minut, nato pa jo posolite, odstavite in lonec pokrijte s pokrovko ter pustite, da se hobotnica namaka še dobro uro.
Hobotnico odcedite in narežite na majhne koščke. Koščke stresite v skledo za solato in dodajte narezan paradižnik, čebulo, olive in rukolo. Solato še posolite in potresite s sesekljanim peteršiljem.
Po solati prelijte limonin sok in olivno olje ter dobro premešajte. Postavite na hladno za 1 uro, nato pa postrezite. Dober tek!
(Foto: pixabay.com)