0 0
Solata s hobotnico

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
120 g Rukola
Češnjev paradižnik
800 g Hobotnica
Limona
1 žlica Peteršilj
Sol in poper
2 žlici Olivno olje
Čebula
1 žlica Olive

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Solata s hobotnico

  • 3 ure
  • Porcije 3
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Hobotnico položite v lonec in dolijte toliko vode, da bo hobotnica prekrita. Hobotnico vzemite iz lonca in zavrite vodo.

Ko voda zavre, vanjo položite hobotnico. Poprajte in začinite vodo po okusu.

Hobotnico kuhajte 30 minut, nato pa jo posolite, odstavite in lonec pokrijte s pokrovko ter pustite, da se hobotnica namaka še dobro uro.

Hobotnico odcedite in narežite na majhne koščke. Koščke stresite v skledo za solato in dodajte narezan paradižnik, čebulo, olive  in rukolo. Solato še posolite in potresite s sesekljanim peteršiljem.

Po solati prelijte limonin sok in olivno olje ter dobro premešajte. Postavite na hladno za 1 uro, nato pa postrezite. Dober tek!

(Foto: pixabay.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zabeljeni ajdovi žganci
Naprej
Stracciatellina torta
Nazaj
Zabeljeni ajdovi žganci
Naprej
Stracciatellina torta

Dodajte Komentar