0 0
Solata ledenka s šampinjoni in puranjimi trakci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
200 g Šampinjoni
1 x Mango
1 x Čebula
4 jedilne žlice Sončično olje
0.4 kg Puranji zrezek
1 glava Solata ledenka
1 čajna žlička Sladkor
3 jedilne žlice Limonin sok
Poper po okusu
Sol po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Solata ledenka s šampinjoni in puranjimi trakci

Odlične sestavine za solato, ki je kar malo drugačna, kajne? Odlično se poda še solatni preliv iz čebule, limoninega soka in sladkorja...

  • 30 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Operite puranje zrezke, osušite s papirnato kuhinjsko brisačo in narežemo na grižljaj velike trakove. V ponvi z žlico vročega sončničnega olja popecite meso in to z vseh strani. Solite, poprajte in prihranite.

Očistite šampinjone in narežite na rezine. V ponvi na žlici olja jih pražite približno 5 minut.

Mango razkoščičite z ostrim nožem, olupite in narežite na rezine. Natrebite še oprano solato.

Nato pripravite solatni preliv. Čebulo na tanko narežite in zmešajte z 2 žlicama sončničnega olja, limoninim sokom in sladkorjem. Solite in poprajte.

Razporedite vse sestavine na krožnike in dodajte preliv.

Namig:

K tej jedi se odlično priležejo tople, popečene rezine originalne francoske bagete. Bageto narežite na rezine. Položite na pekač, obložite s papirjem za peko, pokapajte z oljčnim oljem in pecite v pečici, ogreti na 200°C (oziroma 180°C pri peki s funkcijo kroženja vročega zraka).

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Gobov ragu s testeninami
Naprej
Losos v hrustljavem plaščku s paradižnikovimi njoki
Nazaj
Gobov ragu s testeninami
Naprej
Losos v hrustljavem plaščku s paradižnikovimi njoki

Dodajte Komentar