Sestavine
-
200 g Šampinjoni
-
1 x Mango
-
1 x Čebula
-
4 jedilne žlice Sončično olje
-
0.4 kg Puranji zrezek
-
1 glava Solata ledenka
-
1 čajna žlička Sladkor
-
3 jedilne žlice Limonin sok
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
Navodila
Operite puranje zrezke, osušite s papirnato kuhinjsko brisačo in narežemo na grižljaj velike trakove. V ponvi z žlico vročega sončničnega olja popecite meso in to z vseh strani. Solite, poprajte in prihranite.
Očistite šampinjone in narežite na rezine. V ponvi na žlici olja jih pražite približno 5 minut.
Mango razkoščičite z ostrim nožem, olupite in narežite na rezine. Natrebite še oprano solato.
Nato pripravite solatni preliv. Čebulo na tanko narežite in zmešajte z 2 žlicama sončničnega olja, limoninim sokom in sladkorjem. Solite in poprajte.
Razporedite vse sestavine na krožnike in dodajte preliv.
Namig:
K tej jedi se odlično priležejo tople, popečene rezine originalne francoske bagete. Bageto narežite na rezine. Položite na pekač, obložite s papirjem za peko, pokapajte z oljčnim oljem in pecite v pečici, ogreti na 200°C (oziroma 180°C pri peki s funkcijo kroženja vročega zraka).
(Foto: Getty Images)