Sestavine
-
150 g Korenje
-
300 g Zeljesveže zelje
-
3 žlice Rastlinsko olje
-
1.5 žlice Beli vinski kis
-
0.5 žličke Sol
-
4 vejice Meta
Navodila
Očistite, operite in zelje razrežite na četrtine. Debele konce odstranite, zelje pa nato na tanko narežite, na tanke rezine in jih dajte v nekoliko večjo skledo. Očistite korenje, po potrebi ga ostrgajte, operite in naribajte na grobo. V skledo z zeljem dajte naribano korenje. Vejice mete operite in osušite. Potegnite listke z vejic in jih narežite na velike kose. Sesekljano meto dodajte v skledo k ostalim sestavinam.
V manjši skledi pripravimo solatni preliv z belim vinskim kisom, oljem in soljo. Vse sestavine dobro premešajte, da se bo sol dobro raztopila. S pripravljenim prelivom prelijte sestavine v skledi in dobro premešajte.
Pripravljeno solato razporedite po krožnikih ali solatnih skledah in servirajte.
Opomba: Beli vinski kis lahko nadomestite z riževim kisem.