0 0
Solata iz tortelinov

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici Kis vinski za preliv, rdeči vinski kis
2 x Strok - česen za preliv, natrgan česen
1/3 skodelice Oljčno olje za preliv, ekstra deviško oljčno olje
1 čajna žlička Origano za preliv, posušeni origano
1/4 čajne žličke Sol za preliv
4 žlice Limonin sok za preliv, svež limonin sok (iz približno 2 limon)
1/4 čajne žličke Mleti črni poper za preliv
1 x Čebula rdeča za preliv, majhna rdeča čebula, na drobno sesekljana, približno 1 skodelica
2 paketa Tortelini poljubne vrste, skupaj približno okoli 550 g
1 x Paprika - rumena majhna rumena paprika, sesekljana, približno 1 skodelica
3/4 skodelice Olive izkoščičene in narezane olive
400 g Artičoka odcejene in na grobo narezane artičoke
1/2 skodelice Sveža bazilika - listi
170 g Sir feta zdrobljen feta sir
1 x Kumara narezana na četrtine po dolžini in na tanke rezine, približno 3 skodelice
230 g Klobasa narezana na koščke, približno 2 skodelici

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Solata iz tortelinov

LASTNOSTI:

    Lahko, da si jo boste zaželeli kar dvojno porcijo te solate s tortelini. Nekateri pravijo, da je naslednji dan še boljšega okusa in da je popolna za kosilo, za v šolo ali pa za v službo. Zakaj se ne prepričate o tem kar vi sami?

    • 25 minut
    • Porcije 6
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Velik lonec osoljene vode zavrite na močnem ognju.

    Medtem, pa pripravite preliv, dokler voda ne zavre. V veliki skledi zmešajte olivno olje, limonin sok, kis, česen, origano, sol in pa črni poper. Dodajte oziroma primešajte še rdečo čebulo. Dajte nekam na stran.

    Medtem skuhajte torteline, ko bo voda zavrela, jih stresite v vrelo vodo in jih skuhajte v skladu z navodili na njihovi embalaži. Ko so tortelini skuhani jih odcedite v cedilu. Sperite jih pod hladno tekočo vodo, dokler se tortelini ne ohladijo na sobno temperaturo. Dobro jih odcedite.

    Pripravite si solato. Prelivu dodajte ohlajene torteline, papriko, kumaro, olive, artičoke, klobaso, feto in pa baziliko. Vse dobro premešajte, da se bo vse med seboj dobro zmešalo. Okusite in po potrebi oziroma po vašem okusu začinite s soljo in črnim poprom.

    Preden boste postregli jed, dajte jed najprej še v hladilnik, da se vse dobro shladi. Skledo pokrijte tudi s plastično folijo preden boste postavili v hladilnik vsaj za 30 minut. Pred zaužitjem jedi ponovno premešajte. Kar ne boste pojedli do konca, lahko ostanek jedi dobro pokrito shranite v hladilniku 3 do 5 dni. Pred ponovnim zaužitjem jedi, nikar ne pozabite ponovno vse dobro premešati, zato da se bo preliv ponovno dobro prerazporedil.

    (Foto: Getty Images)

     

     

     

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Pečene puranje prsi
    Naprej
    Colcannon juha
    Nazaj
    Pečene puranje prsi
    Naprej
    Colcannon juha

    Dodajte Komentar