Sestavine
-
2 žlici Kis vinskiza preliv, rdeči vinski kis
-
2 x Strok - česenza preliv, natrgan česen
-
1/3 skodelice Oljčno oljeza preliv, ekstra deviško oljčno olje
-
1 čajna žlička Origanoza preliv, posušeni origano
-
1/4 čajne žličke Solza preliv
-
4 žlice Limonin sokza preliv, svež limonin sok (iz približno 2 limon)
-
1/4 čajne žličke Mleti črni poperza preliv
-
1 x Čebula rdečaza preliv, majhna rdeča čebula, na drobno sesekljana, približno 1 skodelica
-
2 paketa Tortelinipoljubne vrste, skupaj približno okoli 550 g
-
1 x Paprika - rumenamajhna rumena paprika, sesekljana, približno 1 skodelica
-
3/4 skodelice Oliveizkoščičene in narezane olive
-
400 g Artičokaodcejene in na grobo narezane artičoke
-
1/2 skodelice Sveža bazilika - listi
-
170 g Sir fetazdrobljen feta sir
-
1 x Kumaranarezana na četrtine po dolžini in na tanke rezine, približno 3 skodelice
-
230 g Klobasanarezana na koščke, približno 2 skodelici
Navodila
Velik lonec osoljene vode zavrite na močnem ognju.
Medtem, pa pripravite preliv, dokler voda ne zavre. V veliki skledi zmešajte olivno olje, limonin sok, kis, česen, origano, sol in pa črni poper. Dodajte oziroma primešajte še rdečo čebulo. Dajte nekam na stran.
Medtem skuhajte torteline, ko bo voda zavrela, jih stresite v vrelo vodo in jih skuhajte v skladu z navodili na njihovi embalaži. Ko so tortelini skuhani jih odcedite v cedilu. Sperite jih pod hladno tekočo vodo, dokler se tortelini ne ohladijo na sobno temperaturo. Dobro jih odcedite.
Pripravite si solato. Prelivu dodajte ohlajene torteline, papriko, kumaro, olive, artičoke, klobaso, feto in pa baziliko. Vse dobro premešajte, da se bo vse med seboj dobro zmešalo. Okusite in po potrebi oziroma po vašem okusu začinite s soljo in črnim poprom.
Preden boste postregli jed, dajte jed najprej še v hladilnik, da se vse dobro shladi. Skledo pokrijte tudi s plastično folijo preden boste postavili v hladilnik vsaj za 30 minut. Pred zaužitjem jedi ponovno premešajte. Kar ne boste pojedli do konca, lahko ostanek jedi dobro pokrito shranite v hladilniku 3 do 5 dni. Pred ponovnim zaužitjem jedi, nikar ne pozabite ponovno vse dobro premešati, zato da se bo preliv ponovno dobro prerazporedil.
(Foto: Getty Images)