Sestavine
-
2 fileja Morski list
-
Mešana solata
-
6× Češnjev paradižnik
-
1× Kumara
-
1/2 Rdeča čebula
-
1 žlica Olive
-
1 žlica Kapre
-
Peteršilj
-
Preliv
-
3 žlice Olivno olje
-
1 strok Česen
-
2 žlici Limonin sok
-
Sol in poper
Navodila
Fileje morskega lista pecite na žaru ali v pečici. Počakajte, da se ohladijo, nato pa meso narežite na koščke.
V veliki skledi zmešajte mešano solato, češnjev paradižnik, rezine kumar, rezine rdeče čebule, olive in kapre.
V manjši skledi stepite oljčno olje, limonin sok, sesekljan česen, sol in poper, da pripravite preliv. S prelivom prelijte sestavine solate in nežno premešajte, da se vse enakomerno obloži.
V solatno skledo dodajte koščke morskega lista in jih rahlo premešajte, da se združijo, pri tem pa pazite, da jih ne razbijete preveč.
Solato okrasite s svežimi sesekljanimi zelišči, kot sta peteršilj ali koper. Solato po želji postrezite z limoninimi rezinami.
Ta solata iz morskega lista je osvežilna in polna okusov. Je nasiten in zdrav obrok. Uživajte!
(Foto: pixabay.com)