0 0
Sočne jabolčne rezine z datlji

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

140 g Jabolko
140 g Datelj
250 g Rjavi sladkor
200 g Maslo
100 g Ovseni kosmiči
150 g Moka
1 žlička Soda bikarbona

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sočne jabolčne rezine z datlji

V datljih je veliko pomembnih hranilnih snovi, vključno z naravnimi sladkorji (fruktozo in glukozo), vlakninami, kalijem, magnezijem, vitaminom B6 in železom. Dateljni so naravno sladki in lahko služijo kot bolj zdrava alternativa rafiniranemu sladkorju v različnih receptih in prigrizkih.

  • 45 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 190 °C in namastite pekač ter ga obložite s peki papirjem.

Zmešajte narezana jabolka in 2 žlici vode. Zavrite in zmanjšajte temperaturo, da se 5 minut rahlo kuha.

Kuhanemu jabolku dodajte sesekljane datlje, 50 g sladkorja in na srednji temperaturi mešajte še 5 minut. Ponev odstavite in z vilicami zmečkajte maso.

Zmešajte moko, sodo bikarbono, sladkor in kosmiče. Dodajte stopljeno maslo. Polovico mase dajte v pekač in jo rahlo potlačite. Čez premažite jabolčno mešanico z datlji in po vrhu prekrijte s preostalo maso.

Pekač postavite v pečico za 30 minut. Ko je pecivo pečeno in ohlajeno, ga narežite na rezine in postrezite.

(Foto: unsplash.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Polenta z mandlji
Naprej
Nadevani dateljni
Nazaj
Polenta z mandlji
Naprej
Nadevani dateljni

Dodajte Komentar