Sestavine
-
180 ml Zgoščena smetana
-
40 g Moka
-
1 žlica Mleko v prahu
-
1 žlica Olje
-
1× Čebula
-
1× Korenje
-
2× Krompir
-
700 ml Zelenjavna juha
-
600 g Piščančje meso
-
2 čajni žlički Sol
-
ščepec Poper
-
1× Lovorjev list
-
130 g Gobe
-
120 g Brokoli
-
½ skodelice Koruza
Navodila
Smetano, moko in mleko v prahu zmešajte, da dobite gladko maso, in jo postavite na stran.
Za smetanovo enolončnico segrejte lonec s težkim dnom na srednje visoki temperaturi in dodajte olje, narezano čebulo, korenje in krompir. Zelenjavo med nenehnim mešanjem dušite približno 5 minut ali dokler čebula ne postane prosojna, vendar naj ne porumeni.
Dodajte zelenjavno juho, piščanca, sol, poper in lovorjev list, nato pa ogenj povečajte, da tekočina zavre. Z žlico ali zajemalko odstranite peno ali olje, ki priplavajo na površje, in to počnite, dokler ni več pene.
Znižajte temperaturo na nizko, lonec delno pokrijte s pokrovko in pustite vreti 15 minut.
Brokoli približno minuto kuhajte v dobro osoljeni vreli vodi, nato ga odcedite in postavite na stran. Dodajte gobe, in pokuhajte. To naj traja približno minuto ali dve.
Ko so gobe kuhane, vlijte raztopljeno jušno osnovo v enolončnico skupaj s smetanovo koruzo in vse skupaj premešajte. Smetanovo enolončnico zavrite, da se zgosti, vendar naj ne zavre. Na koncu dodajte brokoli.
Po želji po vrhu potresite peteršilj in hrustljav kruh in postrezite.
(Foto: pexels.com)