0 0
Smetanova enolončnica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
180 ml Zgoščena smetana
40 g Moka
1 žlica Mleko v prahu
1 žlica Olje
Čebula
Korenje
Krompir
700 ml Zelenjavna juha
600 g Piščančje meso
2 čajni žlički Sol
ščepec Poper
Lovorjev list
130 g Gobe
120 g Brokoli
½ skodelice Koruza

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Smetanova enolončnica

Kuhinja:
  • 30 minut
  • Porcije 5
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Smetano, moko in mleko v prahu zmešajte, da dobite gladko maso, in jo postavite na stran.

Za smetanovo enolončnico segrejte lonec s težkim dnom na srednje visoki temperaturi in dodajte olje, narezano čebulo, korenje in krompir. Zelenjavo med nenehnim mešanjem dušite približno 5 minut ali dokler čebula ne postane prosojna, vendar naj ne porumeni.

Dodajte zelenjavno juho, piščanca, sol, poper in lovorjev list, nato pa ogenj povečajte, da tekočina zavre. Z žlico ali zajemalko odstranite peno ali olje, ki priplavajo na površje, in to počnite, dokler ni več pene.

Znižajte temperaturo na nizko, lonec delno pokrijte s pokrovko in pustite vreti 15 minut.

Brokoli približno minuto kuhajte v dobro osoljeni vreli vodi, nato ga odcedite in postavite na stran. Dodajte gobe, in pokuhajte. To naj traja približno minuto ali dve.

Ko so gobe kuhane, vlijte raztopljeno jušno osnovo v enolončnico skupaj s smetanovo koruzo in vse skupaj premešajte. Smetanovo enolončnico zavrite, da se  zgosti, vendar naj ne zavre. Na koncu dodajte brokoli.

Po želji po vrhu potresite peteršilj in hrustljav kruh in postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ocvrti riž
Naprej
Rakova omleta
Nazaj
Ocvrti riž
Naprej
Rakova omleta

Dodajte Komentar