Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
2× Stebelna zelena
-
1× Čebula
-
1× Korenje
-
1× Paprika
-
2 stroka Česen
-
500 g Puranje meso
-
400 g Konzerviran paradižnik
-
120 ml Piščančja juha
-
70 g Paradižnikova pasta
-
2 žlički Italijanske začimbe
-
6× Štručka
-
12 listov Zelena Solata
-
1× Rdeča čebula
-
6× Kisle kumarice
Navodila
V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte zeleno, čebulo, korenček, papriko in česen. Med pogostim mešanjem kuhajte 10 minut oziroma dokler zelenjava ne postane mehka.
Povečajte temperaturo in dodajte mleto meso. Kuhajte 5 minut ali dokler meso ne porumeni. Vmešajte paradižnik in juho, paradižnikovo pasto in italijanska zelišča ter zavrite. Zmanjšajte temperaturo na nizko in kuhajte 15 minut. Začinite.
Štručke za burgerje razdelite na krožnike. Na vrh položite solatne liste. Obložite z mešanico mletega mesa, kisle kumarice in rdečo čebulo. Na vrh položite kruh in postrezite z zelenjavnim čipsom.
(Foto: pexels.com)