0 0
Slivov kompot

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
600 ml Voda
1 x Limona
600 g Slive
300 g Sladkor
1 x Cimetova palčka
6 žlic Rdeče vino

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Slivov kompot

LASTNOSTI:
    Kuhinja:

    Slivova drevesa so se v 15. stoletju razširila iz Francije, jedi iz plodov pa so za slastne sladice.

    • 20 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Preden pripravite kompot, morate vodo zavreti.

    Operite slive, razpolovite jih in jih izkoščičite. Stresite jih v kozico in jih nato zalijte s kropom. Po 5 minutah slive s penovko poberite iz vode in jim odstranite kožice. Slive dajte nazaj v kozico, nato pa z lupilcem olupite še limono. Slivam v kozico dodajte limonino lupino in vse skupaj potresite s sladkorjem.

    V kozico prilijte rdeče vino in dodajte še cimetovo palčko. Kozico pokrijte in kuhajte nalahno na šibkem ognju 5 minut, da se bodo slive zmehčale. Pustite da se kompot ohladi, postrezite v skodelicah in okrasite s cimetovo palčko. Kompot ponudite.

    Opomba: Da boste izboljšali okus, lahko po kompotu potresete tudi cimet v prahu. Kompot si lahko okrasite tudi z rezino limone. Slive med kuhanjem prebodite z vilicami, kajti nikoli ne smejo biti premehke, ker bodo razpadle! Najbolje je da uporabite ekološko pridelano limono, katere lupina ni tretirana s škropivi. Če pa nimate organske limone, limono za nekaj minut potopite v vrelo vodo in jo dobro očistite, da boste z nje odstranili vosek, ki vsebuje toksine.

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Solata iz zelja in korenja ter mete
    Naprej
    Masleni piščanec
    Nazaj
    Solata iz zelja in korenja ter mete
    Naprej
    Masleni piščanec

    Dodajte Komentar

    Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com