0 0
Slivov kompot

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
600 ml Voda
1 x Limona
600 g Slive
300 g Sladkor
1 x Cimetova palčka
6 žlic Rdeče vino

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Slivov kompot

LASTNOSTI:
    Kuhinja:

    Slivova drevesa so se v 15. stoletju razširila iz Francije, jedi iz plodov pa so za slastne sladice.

    • 20 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Preden pripravite kompot, morate vodo zavreti.

    Operite slive, razpolovite jih in jih izkoščičite. Stresite jih v kozico in jih nato zalijte s kropom. Po 5 minutah slive s penovko poberite iz vode in jim odstranite kožice. Slive dajte nazaj v kozico, nato pa z lupilcem olupite še limono. Slivam v kozico dodajte limonino lupino in vse skupaj potresite s sladkorjem.

    V kozico prilijte rdeče vino in dodajte še cimetovo palčko. Kozico pokrijte in kuhajte nalahno na šibkem ognju 5 minut, da se bodo slive zmehčale. Pustite da se kompot ohladi, postrezite v skodelicah in okrasite s cimetovo palčko. Kompot ponudite.

    Opomba: Da boste izboljšali okus, lahko po kompotu potresete tudi cimet v prahu. Kompot si lahko okrasite tudi z rezino limone. Slive med kuhanjem prebodite z vilicami, kajti nikoli ne smejo biti premehke, ker bodo razpadle! Najbolje je da uporabite ekološko pridelano limono, katere lupina ni tretirana s škropivi. Če pa nimate organske limone, limono za nekaj minut potopite v vrelo vodo in jo dobro očistite, da boste z nje odstranili vosek, ki vsebuje toksine.

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Solata iz zelja in korenja ter mete
    Naprej
    Masleni piščanec
    Nazaj
    Solata iz zelja in korenja ter mete
    Naprej
    Masleni piščanec

    Dodajte Komentar