Sestavine
-
500 g Vaniljev sladoled
-
250 g Jagodičevje
-
2 žlički Sladkor v prahu
-
2 žlički Koruzna moka
-
3 listi Vlečeno testo
-
2 žlički Limonin sok
-
1× Jajce
Navodila
Sladoled dajte v veliko skledo. Dodajte 150 g jagodičevja in ga nežno zmešajte, da se poveže. Z žlico ga vlijte v pekač velikosti. Pokrijte in postavite v zamrzovalnik, dokler se ne strdi.
Pečico segrejte na 180 °C. Namastite 2 velika pekača. V manjši skledi zmešajte sladkor, limonin sok, koruzno moko in preostale jagode.
Testo položite na čisto delovno površino izrežite 24 krogcev. Shranite 8 krogcev, mešanico jagodičevja v skledi pa enakomerno porazdelite med polovico preostalih testenih krogcev. Na vrh položite preostale kroge testa. Z vilicami stisnite robove skupaj, da se nadev zapre, in na vrhu naredite luknjice. Prenesite na 1 pripravljen pladenj. Premažite z malo jajca in posujte s polovico dodatnega sladkorja.
Na preostali pripravljen pladenj položite rezervirane testene krogce. Z vilicami označite robove. Premažite z malo jajca in posujte s preostalim dodatnim sladkorjem. Pite in testene krogce pecite 20 minut ali dokler ne postanejo zlati.
Vsak pečen krogec obložite s kepico sladoleda in z jagodno pito.
(Foto: pexels.com)