Sestavine
-
4× Jabolko
-
240 ml Voda
-
50 g Sladkor
-
4× Lesene palčke
Navodila
Jabolka operite in jih osušite. V konec peclja vsakega jabolka vstavite leseno nabodalo.
Pripravite pekač, obložen s peki papirjem.
V manjši posodi zmešajte kristalni sladkor in vodo. Mešanico segrevajte na srednji temperaturi in mešajte, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi.
Neobvezno: Po želji sladkornemu sirupu za popestritev dodajte nekaj kapljic živilskega barvila ali aromatiziranega ekstrakta.
Povečajte temperaturo na srednje visoko in sladkorni sirup zavrite. Nadaljujte z vreliščem brez mešanja še nekaj minut.
Sladkorni sirup odstavite z ognja in pustite, da se za minuto ali dve ohladi, da se nekoliko zgosti, vendar ostane tekoč.
Jabolko, ki ga držite za palčko, previdno potopite v sladkorni sirup in po potrebi nagnite posodo, da se jabolko enakomerno obloži. Pustite, da odvečni sirup kaplja nazaj v posodo.
Jabolko položite na pripravljen pekač in postopek ponovite s preostalimi jabolki. Pustite jih, da se popolnoma ohladijo, dokler se sladkorna skorjica ne strdi.
Ko se sladkorna skorja popolnoma strdi, so jabolka pripravljena za uživanje. Postrezite jih kot sladko poslastico ali praznično sladico.
(Foto: pixabay.com)