0 0
Sladkorno jabolko na palčki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Jabolko
240 ml Voda
50 g Sladkor
Lesene palčke

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sladkorno jabolko na palčki

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 15 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Jabolka operite in jih osušite. V konec peclja vsakega jabolka vstavite leseno nabodalo.

Pripravite pekač, obložen s peki papirjem.

V manjši posodi zmešajte kristalni sladkor in vodo. Mešanico segrevajte na srednji temperaturi in mešajte, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi.

Neobvezno: Po želji sladkornemu sirupu za popestritev dodajte nekaj kapljic živilskega barvila ali aromatiziranega ekstrakta.

Povečajte temperaturo na srednje visoko in sladkorni sirup zavrite. Nadaljujte z vreliščem brez mešanja še nekaj minut.

Sladkorni sirup odstavite z ognja in pustite, da se za minuto ali dve ohladi, da se nekoliko zgosti, vendar ostane tekoč.

Jabolko, ki ga držite za palčko, previdno potopite v sladkorni sirup in po potrebi nagnite posodo, da se jabolko enakomerno obloži. Pustite, da odvečni sirup kaplja nazaj v posodo.

Jabolko položite na pripravljen pekač in postopek ponovite s preostalimi jabolki. Pustite jih, da se popolnoma ohladijo, dokler se sladkorna skorjica ne strdi.

Ko se sladkorna skorja popolnoma strdi, so jabolka pripravljena za uživanje. Postrezite jih kot sladko poslastico ali praznično sladico.

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pečeni jajčevci z jogurtovo omako
Naprej
Testenine s hobotnico
Nazaj
Pečeni jajčevci z jogurtovo omako
Naprej
Testenine s hobotnico

Dodajte Komentar