0 0
Sladko kuhano vino

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Pomaranča
450 g Vaniljevi keksi
Klinčki
Cimetova palčka
Janež
100 ml Rdeče vino
160 g Vinski žele
120 ml Zgoščena smetana
Cimet

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sladko kuhano vino

  • 2 uri
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Posušeno pomarančo pripravite tako, da pečico segrejete na 110 °CC. Ploščo za peko obložite s papirnato brisačo. 1 pomarančo narežite na tanke rezine in jih položite na pripravljen pladenj. Rezine pokrijte s papirnato brisačo in nežno pritisnite, da se vpije vlaga. Rezine prenesite na rešetko.

Žično rešetko postavite na pekač. Pomaranče pecite 1 uro in 30 minut ali dokler niso suhe in hrustljave. Odstavite, da se popolnoma ohladijo.

V ponev dajte klinčke, cimetove paličice, 2 zvezdasta janeža in 800 ml vode. 1 pomarančo narežite na tanke rezine. Dodajte v ponev. Segrevajte na srednji temperaturi, dokler ne zavre. Zmanjšajte temperaturo na nizko in nežno kuhajte 10 minut. Odstranite z ognja. Tekočino precedite v veliko skledo. Zavrzite začimbe in pomarančne rezine.

Začinjeni tekočini dodajte kristalčke želeja in mešajte, dokler se ne raztopi. Dodajte rdeče vino in premešajte. Razdelite v šest kozarcev. Postavite v hladilnik za 4 ure ali čez noč, da se strdi.

Smetano dajte v skledo. Na drobno naribajte lupino preostale pomaranče in jo vmešajte v kremo. Po kozarcih razporedite smetano. Posujte s cimetom.

V sredino 6 posušenih pomarančnih rezin potisnite preostali zvezdasti janež. Na rob vsakega kozarca pritrdite rezino pomaranče in postrezite s piškoti.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Krompirjeve ribje palčke
Naprej
Gobov ragu s testeninami
Nazaj
Krompirjeve ribje palčke
Naprej
Gobov ragu s testeninami

Dodajte Komentar