Sestavine
-
1 skodelica Mandlji
-
2 žlici Sladkor
-
1/4 skodelice Voda
-
1/4 čajne žličke Cimet
-
Ščepec Sol
-
1 žlica Maslo
Navodila
V ponvi na srednji temperaturi mandlje med pogostim mešanjem pražimo približno 2-3 minute, da rahlo porjavijo.
V ločeni posodi zmešajte sladkor, vodo, cimet in sol. Segrevajte na srednji temperaturi in mešajte, dokler se sladkor ne raztopi.
V mešanico sladkorja dodajte maslo in mešajte, dokler se ne stopi.
V mešanico sladkorja dodajte pražene mandlje in mešajte, dokler se mandlji ne obložijo z mešanico sladkorja.
Mandlje med občasnim mešanjem še naprej kuhajte na srednji temperaturi, dokler se sladkorna mešanica ne zgosti in prekrije mandljev, približno 5-7 minut.
Ponev odstranite z ognja in pustite, da se mandlji pred serviranjem nekaj minut hladijo.
(Foto: pexels.com)