Sestavine
-
4 skodelice Sladki krompirolupljen, narezan, 1 skodelice = 240 ml
-
2× Jajce
-
½ skodelice Sladkor
-
½ skodelice Mleko
-
4 žlice Maslo
-
½ čajne žličke Vaniljev ekstrakt
-
½ čajne žličke Sol
-
Pekanov preliv
-
½ skodelice Pekanovi orehi
-
½ skodelice Rjavi sladkor
-
⅓ skodelice Moka
-
3 žlice Maslo
Navodila
Pečico segrejte na 165 °C.
Sladki krompir prelijte z vodo. Kuhajte na srednje močnem ognju, dokler se ne zmehča, 10 do 15 minut. Odcedite ga in prenesite v veliko skledo.
Odcejen sladki krompir zmečkajte z vilicami. Dodajte jajca; mešajte, dokler se dobro ne povežejo. Dodajte sladkor, mleko, maslo, vaniljo in sol; zmešajte do gladkega. Prenesite v pekač.
Za preliv zmešajte rjavi sladkor in moko, vmešajte maslo, dokler zmes ni groba. Vmešajte pekanove orehe. Potresite po sladkem krompirju.
Pecite v ogreti pečici, dokler preliv rahlo ne porjavi, približno 30 minut.
(Foto: pexels.com)