Sestavine
-
1 kg Sladki krompir
-
2× Rdeča čebula
-
1/4 skodelice Drobno narezani oreh
-
3 žlice Javorjev sirup
-
3 žlice Olivno olje
-
1 žlica Čilijevi kosmiči
-
1/2 žličke Sol
-
Poper
-
1/4 skodelice Sir feta
-
1× Čili - rdeči
-
Peteršilj
Navodila
Segrejte pečico na 200 °C.
Krompir olupite in ga narežite na 2 cm velike kocke. Krompir, narezano čebulo in orehe položite na velik pekač. Pokapajte z oljčnim oljem in javorjevim sirupom, nato pa premešajte, da bo enakomerno obložen.
Krompir potresite s suhimi kosmiči čilija, soljo in poprom. Pecite 25 minut ali dokler ne porumeni in se skuha. Približno po 15 minutah enkrat premečite.
Odstranite iz pečice, nadrobite feto in okrasite s svežim peteršiljem ter narezanim čilijem. Takoj postrezite.
(foto: pexels.com)