Sestavine
-
2 žlici Olje
-
100 g Koruza
-
150 g Sladkor v prahu
-
50 g Maslo
Navodila
Olje dajte v veliko ponev s pokrovom na srednje močan ogenj. V olje vrzite zrna koruze da se obložijo. Pokrijte s pokrovom in segrevajte na srednji temperaturi, dokler ne zaslišite pokanja, nato pa ogenj zmanjšajte na srednjo jakost. Ko slišite veliko pokanja, ponev pretresite. Pogosto stresajte, dokler se pokanje ne ustavi. Izklopite ogrevanje in pustite v ponvi.
Velik pekač obložite s peki papirjem. Sladkor in 60 ml vode dajte v skledo in zavrite. Mešajte, dokler se sladkor ne raztopi, nato pa pustite na srednji temperaturi brez mešanja 6-8 minut. Ko dobite zlato karamelo, dodajte maslo in premešajte.
Pokovko v ponvi prelijte s karamelo in takoj premešajte in stresite na obložen pekač in s hrbtno stranjo žlice pritisnite, da se enakomerno razporedi. Počakajte 5 minut, da se ohladi, nato razlomite in pojejte.
(Foto: pexels.com)