0 0
Sladka pokovka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici Olje
100 g Koruza
150 g Sladkor v prahu
50 g Maslo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sladka pokovka

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 20 minut
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Olje dajte v veliko ponev s pokrovom na srednje močan ogenj. V olje vrzite zrna koruze da se obložijo. Pokrijte s pokrovom in segrevajte na srednji temperaturi, dokler ne zaslišite pokanja, nato pa ogenj zmanjšajte na srednjo jakost. Ko slišite veliko pokanja, ponev pretresite. Pogosto stresajte, dokler se pokanje ne ustavi. Izklopite ogrevanje in pustite v ponvi.

Velik pekač obložite s peki papirjem. Sladkor in 60 ml vode dajte v skledo in zavrite. Mešajte, dokler se sladkor ne raztopi, nato pa pustite na srednji temperaturi brez mešanja 6-8 minut. Ko dobite zlato karamelo, dodajte maslo in premešajte.

Pokovko v ponvi prelijte s karamelo in takoj premešajte in stresite na obložen pekač in s hrbtno stranjo žlice pritisnite, da se enakomerno razporedi. Počakajte 5 minut, da se ohladi, nato razlomite in pojejte.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pečena jajca s sladkim krompirjem
Naprej
Pomarančna solata
Nazaj
Pečena jajca s sladkim krompirjem
Naprej
Pomarančna solata

Dodajte Komentar