Sestavine
-
30 g Masločajno maslo
-
Limonina lupinanastrgana bio limonina lupinica
-
250 g Skuta
-
1 paketek Vanilijev sladkor
-
1 x Jajce
-
Solmalo soli
-
100 g Mokaostra moka
-
150 g Krušne drobtineza zabelo iz drobtin
-
Masloza zabelo iz drobtin, čajno maslo
-
0.5 vrečke Vanilijev sladkorza zabelo iz drobtin
-
Sladkor v prahuza zabelo iz drobtin, malo sladkorja v prahu
-
70 g Sladkorza zabelo iz drobtin
Navodila
Skuto, maslo, nastrgano limonino lupinico, vanilijev sladkor, jajce in pa še malo soli zmešajte do gladke mase ob postopnem dodajanju moke.
Testo pokrijte s folijo za živila in pustite počivati v hladilniku približno okoli 30 minut.
Testo zvijte v za palec debele zvitke, jih narežite na približno 1,5 cm dolge kose in oblikujte v svaljke, ki jih približno 5 minut kuhajte v slanem kropu.
V ponvi stopite maslo, dodajte še drobtine, sladkor in vanilijev sladkor ter med praženjem mešajte, vse do takrat, ko mešanica dobi zlatorumeno barvo.
Dobro odcedite svaljke in jih povaljajte v maslenih drobtinah.
Potresite s sladkorjem v prahu.
(Foto: Getty Images)