0 0
Skutne palačinke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
120 g Ajdova moka ali pirina moka
1.5 žličke Pecilni prašek
300 g Skuta albuminska skuta
0.25 žličke Sol
175 ml Mandljevo mleko
4 x Jajce

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Skutne palačinke

LASTNOSTI:

    Je kaj boljšega za dober zajtrk kot so palačinke? Tukaj so palačinke s sladko albuminsko skuto. Sladka skuta je okusna, tudi kadar jo le malce popražite na olivnem olju, prelijete še z medom ter ji dodaste tudi orehe in pa sadje.

    • 25 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Zmešajte rumenjake v veliki skledi, prav tako tudi mandljevo mleko, ajdovo moko, pecilni prašek in pa sol. Nato dodajte še skuto in zopet ponovno premešajte.

    V drugi skledi stepite beljake v trd sneg, ki ga počasi vmešajte v skutno zmes.

    Segrejte ponev in dodajte olje. Na segreti maščobi specite manjše palačinke (pecite jih 2-3 minute na vsaki strani). Postrežite palačinke še tople, k njim pa se odlično podajo tudi kokosov ali pa domač jogurt, domača marmelada, sezonsko sadje in pa mandljevo maslo.

    Dober tek!

    Predlagane priloge: Marmelada iz rdečega grozdja, domače mandljevo maslo, češnjeva marmelada s cimetom…

    (Foto: Getty Images)

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Sarme iz kitajskega zelja v omaki z brokolijem
    Naprej
    Ovsena kaša z okusom jabolčne pite
    Nazaj
    Sarme iz kitajskega zelja v omaki z brokolijem
    Naprej
    Ovsena kaša z okusom jabolčne pite

    Dodajte Komentar