Sestavine
-
120 g Ajdova mokaali pirina moka
-
1.5 žličke Pecilni prašek
-
300 g Skutaalbuminska skuta
-
0.25 žličke Sol
-
175 ml Mandljevo mleko
-
4 x Jajce
Navodila
Zmešajte rumenjake v veliki skledi, prav tako tudi mandljevo mleko, ajdovo moko, pecilni prašek in pa sol. Nato dodajte še skuto in zopet ponovno premešajte.
V drugi skledi stepite beljake v trd sneg, ki ga počasi vmešajte v skutno zmes.
Segrejte ponev in dodajte olje. Na segreti maščobi specite manjše palačinke (pecite jih 2-3 minute na vsaki strani). Postrežite palačinke še tople, k njim pa se odlično podajo tudi kokosov ali pa domač jogurt, domača marmelada, sezonsko sadje in pa mandljevo maslo.
Dober tek!
Predlagane priloge: Marmelada iz rdečega grozdja, domače mandljevo maslo, češnjeva marmelada s cimetom…
(Foto: Getty Images)