Sestavine
-
2 x Jajce
-
500 g Skuta
-
1/2 žličke Sol
-
2 žlici Sladkor
-
1/2 žlice Beli kis
-
1 žlička Soda bikarbona
-
500 g Moka
-
MasloMehke in zelo okusne kroglice, katera najboljša ter okusna sestavina je skuta. Na hitro boste pripravili testo in to z minimalim gnetenjem ter celo brez vzhajanja.
-
1/2 žlice Pecilni prašek
Navodila
Segrejte pečico 175 stopinj Celzija. Obložite večji pekač s peki papirjem.
Zmešamo skuto, jajca, sladkor in sol v večji skledi. V manjši posodi zmešajte sodo bikarbono in kis ter ju primešajte k skuti.
Zmešajte še posebej moko in pa pecilni prašek. Vsujte ju v skledo s skuto in na hitro ugnetite gladko testo. Če se testo preveč lepi, dodajte in si pomagajte še z malo moke.
Stresite testo na dobro pomokano delovno površino, na hitro ga še malo pregnetite in nato razdelite na 16 enakih delov. Vsak kos testa z rokami ali z nežnim valjanjem po pultu oblikujte v kroglico. Odlagajte jih z razmakom na pekač in malo sploščite. Če želite, vsako po vrhu križem zarežite.
Pecite kruhke v ogreti pečici 20 minut, nato pa jih še vroče premažite s stopljenim maslom.