0 0
Skutine bombice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 x Jajce
500 g Skuta
1/2 žličke Sol
2 žlici Sladkor
1/2 žlice Beli kis
1 žlička Soda bikarbona
500 g Moka
Maslo Mehke in zelo okusne kroglice, katera najboljša ter okusna sestavina je skuta. Na hitro boste pripravili testo in to z minimalim gnetenjem ter celo brez vzhajanja.
1/2 žlice Pecilni prašek

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Skutine bombice

Mehke in zelo okusne kroglice, katera najboljša ter okusna sestavina je skuta. Na hitro boste pripravili testo in to z minimalim gnetenjem ter celo brez vzhajanja.

  • 35 minut
  • Porcije 8
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico 175 stopinj Celzija. Obložite večji pekač s peki papirjem.

Zmešamo skuto, jajca, sladkor in sol v večji skledi. V manjši posodi zmešajte sodo bikarbono in kis ter ju primešajte k skuti.

Zmešajte še posebej moko in pa pecilni prašek. Vsujte ju v skledo s skuto in na hitro ugnetite gladko testo. Če se testo preveč lepi, dodajte in si pomagajte še z malo moke.

Stresite testo na dobro pomokano delovno površino, na hitro ga še malo pregnetite in nato razdelite na 16 enakih delov. Vsak kos testa z rokami ali z nežnim valjanjem po pultu oblikujte v kroglico. Odlagajte jih z razmakom na pekač in malo sploščite. Če želite, vsako po vrhu križem zarežite.

Pecite kruhke v ogreti pečici 20 minut, nato pa jih še vroče premažite s stopljenim maslom.

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Krompirjevi kroketi s sirom
Naprej
Pražena cvetača s kumino
Nazaj
Krompirjevi kroketi s sirom
Naprej
Pražena cvetača s kumino

Dodajte Komentar