Sestavine
-
230 g Skuta
-
3× Jajce
-
200 ml Jogurt
-
1× Jabolko
-
80 ml Kisla smetana
-
100 g Prosena moka
-
85 g Sladkor
-
30 g Koruzni škrob
-
1× Pecilni prašek
-
2 žlici Cimetov sladkor
-
3 žlice Rozine
Navodila
Segrejte pečico na 180 °C in namastite pekač. Jabolka olupite in narežite na majhne koščke.
Ločite rumenjake od beljakov in iz beljakov naredite sneg, tako da jih stepate, dokler se ne oblikujejo čvrsti vrhovi.
Zmešajte rumenjake, sladkor, skuto, kislo smetano in jogurt.
Mokrim sestavinam dodajte mešanico moke, koruznega škroba in pecilnega praška. Dobro premešajte, da dobite gladko maso.
Masi dodajte sneg, rozine in narezana jabolka, nato pa vse skupaj vlijte v pekač in po vrhu potresite cimetov sladkor.
Narastek naj se peče 35-40 minut. Dober tek!
(Foto: pixabay.com)