Sestavine
-
300 g Škampirepki, kuhani
-
40 g Maslo
-
280 ml Mleko
-
10 g Moka
-
1/2 Vlečeno testo
-
1× Mlada čebula
-
Olivno olje
-
Sol in poper
-
Olje za cvrtje
Navodila
Segrejte eno žlico masla in olivno olje ter popražite narezano mlado čebulo. Pražite 3 minute, nato pa dodajte moko in premešajte.
Prilijte mleko in mešajte, da se masa nekoliko zgosti. Omako na koncu še solite in poprajte ter dodajte začimbe po okusu. Sesekljajte kuhane repke in jih dodajte omaki.
Stopite preostalo maslo in ga premažite po raztegnjenem testu. Testo razrežite na pravokotnike in nanje položite po eno žlico nadeva.
Pravokotnike zvijte v rolico in pazite, da testo prepognete tudi ob straneh, da nadev ne pade ven.
Segrejte olje za cvrtje in vanj polagajte škampove rolice. Cvrite približno 3 minute, da rolice zlato porjavijo. Rolice odcedite na papirnatih brisačkah in jih postrezite z omakami in zeleno solato.
(Foto: pixabay.com)