0 0
Sirovi (skutini) štruklji z drobtinami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0.5 kg Skuta nepasirana
60 dag Maslo
3 žlice Drobtine
2 x Jajce
0.2 kg Kisla smetana
Sol 0.35 kg
150 ml Mlačna voda
1-2 žlici Olje
0.35 kg Moka
1 x Jajce

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sirovi (skutini) štruklji z drobtinami

Kuhinja:
  • 1 ura in 15 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Testo naredite tako kot za zavitek in vmešajte jajca. Zgneteno testo oblikujte v obliko hlebčka, naoljite ga z oljem, pokrijte s segreto skledo in pustite stati na sobni temperaturi od 30-60 minut.

Med počivanjem testa pripravite še nadev. Skuto stresite v posodo in jo lepo pretlačite z vilicami. Dodajte jajca in pa kislo smetano ter dobro premešajte. Za sladke štruklje dodajte 1-2 žlici sladkorja.

Preostalo testo razvlecite na pomokani mizi čim bolj na tanko. To storite tako, da eno ali obe roki položite pod testo in s hrbtno stranjo počasi in previdno vlecite od sredine proti robom ali proti vam, da v sredini naredite lepo tanko testo.

Testo naredite tanko kot da bi skozi njega lahko “brali časopis ali ljubezensko pismo”. Obrežite vse debele robove ob straneh. Testo pokrijte z že pripravljenim nadevom in ga previdno zvijte, pomagajte si seveda s prtom.

Pripravljen nadev namažite na testo in zopet s pomočjo prta previdno zvijte. Zavitek zavijte v namaščeno folijo, ki se uporablja za živila ali alufolijo. Pri tradicionalnem postopku ali “po domače” pa ga zvijte v vlažno krpo ali gazo, po kateri ste prej posuli drobtine.

Štrukelj, ki ga pokrijte v slanem kropu kuhajte 30-45 minut. Po kuhanju lonec odstavite in štrukelj pustite za 15 minut v tej vodi v kateri ste ga kuhali.

V ponvi stopite maslo in v njem prepražite drobtine do zlato rjave barve.

Kuhan štrukelj sedaj odvijte in ga postrezite na večjem krožniku ali pa pladnju. Prelijte ga še s popraženimi drobtinami in narežite ga na primerno velike kose.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ovsena kaša z ribezom in mandljevim maslom
Naprej
Pečen sladki krompir z baziliko
Nazaj
Ovsena kaša z ribezom in mandljevim maslom
Naprej
Pečen sladki krompir z baziliko

Dodajte Komentar