Sestavine
-
100 g Maslo
-
10 rezin Slanina
-
270 g Moka
-
150 ml Mleko
-
50 ml Olje
-
1 x Jajce
-
1 pest Drobnjak
-
150 g Čedarnariban
-
1/2 žličke Pecilni prašek
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C in namastite pekač za mafine. V ponvi na srednjem ognju 5 minut pražite slanino, da postane zlata. Ohladite jo in narežite na koščke.
V skledi zmešajte moko, pecilni prašek in 1 žličko morske soli. S prsti vmešajte maslo v mešanico moke, da postane podobna drobtinam.
V manjši skledi stepite mleko, olje in jajce. Prelijte ga v suho zmes in nežno mešajte, dokler se moka ne navlaži (ostanejo grudice). Vmešajte slanino, drobnjak in sir, nato pa testo z žlico vlijte v pekač za mafine.
Pekač za mafine dajte v pečico in pecite 20 minut ali dokler se vrhovi ne obarvajo zlato rjavo. Postrezite tople.
(Foto: pexels.com)