Sestavine
-
50 g Parmezan
-
100 g Sir
-
50 g Maslo
-
100 g Moka
-
50 g Zdrob
-
3 x Jajca
Navodila
Drobno naribajte ves sir. Maslo dajte v ponev na srednji temperaturi in dodajte 250 ml hladne vode. Takoj ko začne vreti, vmešajte moko, zdrob in ščepec morske soli.
Z leseno žlico vse skupaj previdno, hitro in dokaj močno stepajte, dokler ne postane gladko.
Odstavite z ognja in stepajte 30 sekund, nato postopoma vmešajte jajca in nato naribani sir. Pokrijte in postavite v hladilnik za vsaj 2 uri. Pekač obložite z namaščenim papirjem. Z mokrimi rokami zmes razdelite na 24 delov in jih oblikujte v kroglice. Položite jih na pladenj, pokrijte in za čez noč vrnite v hladilnik.
Pečico segrejte na 200 °C. Nepokrito pecite 20 minut ali dokler ne postanejo zlate barve. Uživajte tople s kozarcem belega vina.
(Foto: pexels.com)