0 0
Sirove kepice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
50 g Parmezan
100 g Sir
50 g Maslo
100 g Moka
50 g Zdrob
3 x Jajca

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sirove kepice

  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Drobno naribajte ves sir. Maslo dajte v ponev na srednji temperaturi in dodajte 250 ml hladne vode. Takoj ko začne vreti, vmešajte moko, zdrob in ščepec morske soli.

Z leseno žlico vse skupaj previdno, hitro in dokaj močno stepajte, dokler ne postane gladko.

Odstavite z ognja in stepajte 30 sekund, nato postopoma vmešajte jajca in nato naribani sir. Pokrijte in postavite v hladilnik za vsaj 2 uri. Pekač obložite z namaščenim papirjem. Z mokrimi rokami zmes razdelite na 24 delov in jih oblikujte v kroglice. Položite jih na pladenj, pokrijte in za čez noč vrnite v hladilnik.

Pečico segrejte na 200 °C. Nepokrito pecite 20 minut ali dokler ne postanejo zlate barve. Uživajte tople s kozarcem belega vina.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zimska solata
Naprej
Ravioli napoletana
Nazaj
Zimska solata
Naprej
Ravioli napoletana

Dodajte Komentar