Sestavine
-
50 g Maslo
-
25 g Drobtine
-
50 g Moka
-
1 žlička Gorčica
-
300 ml Mleko
-
4 x Jajca
-
100 g Čedarnariban
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. Pekač premažite z maslom, nato posujte z drobtinami in posodo obrnite, da bo maslo enakomerno prekrito.
Gosta bela omaka: V ponvi raztopite maslo in vmešajte moko ter gorčico. Med mešanjem kuhajte 1 min. Odstavite z ognja in postopoma vmešajte mleko. Mešajte, dokler se ne zgosti (približno 10 min). Prelijte v skledo in pustite, da se ohladi.
Beljake dajte v čisto skledo, rumenjake pa vmešajte v omako. Vmešajte čedar in dobro začinite.
Z metlico stepajte beljake in jih nežno vmešajte v belo omako.
Zgornji del: Mešanico z žlico vlijte v krožnik. Z nožem obkrožite rob – tako se sufle dvigne nad rob in se ne prilepi – in pecite 25-30 minut, dokler se vrh ne zapeče, dvigne in rahlo ziblje.
(Foto: pexels.com)