0 0
Sirov sufle

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
50 g Maslo
25 g Drobtine
50 g Moka
1 žlička Gorčica
300 ml Mleko
4 x Jajca
100 g Čedar nariban

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sirov sufle

  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 °C. Pekač premažite z maslom, nato posujte z drobtinami in posodo obrnite, da bo maslo enakomerno prekrito.

Gosta bela omaka: V ponvi raztopite maslo in vmešajte moko ter gorčico. Med mešanjem kuhajte 1 min. Odstavite z ognja in postopoma vmešajte mleko. Mešajte, dokler se ne zgosti (približno 10 min). Prelijte v skledo in pustite, da se ohladi.

Beljake dajte v čisto skledo, rumenjake pa vmešajte v omako. Vmešajte čedar in dobro začinite.

Z metlico stepajte beljake in jih nežno vmešajte v belo omako.

Zgornji del: Mešanico z žlico vlijte v krožnik. Z nožem obkrožite rob – tako se sufle dvigne nad rob in se ne prilepi – in pecite 25-30 minut, dokler se vrh ne zapeče, dvigne in rahlo ziblje.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Marcipan
Naprej
Pire iz repe in krompirja
Nazaj
Marcipan
Naprej
Pire iz repe in krompirja

Dodajte Komentar