0 0
Sirov sufle

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
40 g Maslo
20 g Parmezan
25 g Moka
240 ml Poparjeno mleko
Sol in poper
ščepec Kajenski poper
ščepec Mleti muškatni orešček
Jajčni rumenjak
80 g Sir z modro plesnijo
Jajčni beljak
1/8 žličke Vinski kamen

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sirov sufle

Sir s plemenito plesnijo

  • 1 ura
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

1. Pečico segrejte na 200 °C. Notranjost dvolitrske posode za sufle premažite z maslom in enakomerno potresite s parmezanom.

2. V majhni posodi na nizki temperaturi stopite maslo. Vmešajte moko in kuhajte 2 minuti.

3. Z ognja odstavite in vmešajte vroče mleko, 1/2 žličke soli, 1/4 žličke črnega popra, kajenski poper in muškatni orešček. Na nizki temperaturi med nenehnim stepanjem kuhajte 1 minuto, da postane gladka in gosta masa.

4. V še vroče stepite rumenjake, enega za drugim. Vmešajte sir in parmezan ter stresite v mešalnik.

5. V skledo električnega mešalnika z nastavkom za stepanje dajte beljake, vinski kamen in ščepec soli. Pri nizki hitrosti stepajte 1 minuto, pri srednji hitrosti 1 minuto in nazadnje pri visoki hitrosti, dokler ne nastanejo čvrsti, sijoči vrhovi.

6. V sirovo omako stepite 1 beljak, nato pa vmešajte še preostale. Vlijte v posodo za sufle, nato pa zgladite vrh. Na vrhu z lopatko narišite velik krog, da sufle enakomerno naraste, in ga postavite v sredino pečice.

7. Znižajte temperaturo na 190 °C. Pecite 30 do 35 minut, da se napihne in porjavi. Takoj postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Rjav bostonski kruh
Naprej
Kuskusne tortice
Nazaj
Rjav bostonski kruh
Naprej
Kuskusne tortice

Dodajte Komentar