Sestavine
-
250 ml Pinjenec
-
2 skodelici Drobtine panko
-
500 g Sirovi ravioli
-
Olje
-
300 ml Paradižnikova omaka
-
Peteršilj
-
Parmezan
Navodila
Pinjenec in drobtine dajte v ločeni posodi. Vsak raviol najprej potopite v pinjenec, nato v drobtine, da se obloži.
Fritezo ali veliko ponev do polovice napolnite z oljem in segrejte na 190 °C.
V serijah po 5 raviolov cvrite 2 minuti, da drobtine postanejo zlate in hrustljave. Odstranite jih z režnato žlico in odcedite na papirnati brisači.
Medtem v majhni ponvi na nizki temperaturi segrejte omako. Začinite jo in prenesite v skledo.
Raviole razporedite na krožnik, potresite s peteršiljem in parmezanom ter postrezite z omako za pomakanje.
(Foto: pexels.com)