Sestavine
-
300 g Ržen kruhrezine
-
1 žlica Oljčno olje
-
150 g Stročji fižol
-
500 g Cvetačacvetovi
-
100 g Brstični ohrovtrazpolovljen
-
20 g Maslo
-
1× Čebula šalotkasesekljana
-
Timijan
-
330 ml Cider (Jabolčno vino)
-
1 žlica Koruzna moka
-
400 g Sir
-
200 g Brie sir
-
1 strok Česen
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. Velik pekač obložite s papirjem za peko.
Kruh položite v veliko skledo. Dodajte olje in začinite. Premešajte, da se obloži. Na pripravljen pladenj razporedite kruh v enem sloju. Pecite 12 minut, vmes kruh obrnite.
Medtem na močnem ognju zavrite veliko posodo z vodo. Fižol, cvetačo in ohrovt kuhajte 3 minute ali dokler niso svetlo zeleni in mehki.
V ponvi na srednji temperaturi raztopite maslo. Dodajte šalotko in kuhajte 5 minut ali dokler se ne zmehča. Dodajte česen in timijan. Kuhajte dokler ne zadiši. Dodajte jabolčnik in pustite vreti. Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko.
Koruzno moko zmešajte z 2 žlicama hladne vode do gladkega. Dodajte mešanici jabolčnika in 1/2 sira. Med mešanjem kuhajte 3 minute ali dokler se sir ne stopi. Dodajte preostali sir. Med mešanjem kuhajte še 4 minute ali dokler se zmes ne stopi in postane gladka. Fondi posujte z dodatnim timijanom. Takoj postrezite s kruhom, svinjsko ribico in zelenjavo.
(Foto: pexels.com)