0 0
Sirov fondi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
300 g Ržen kruh rezine
1 žlica Oljčno olje
150 g Stročji fižol
500 g Cvetača cvetovi
100 g Brstični ohrovt razpolovljen
20 g Maslo
Čebula šalotka sesekljana
Timijan
330 ml Cider (Jabolčno vino)
1 žlica Koruzna moka
400 g Sir
200 g Brie sir
1 strok Česen

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sirov fondi

  • 30 min
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 °C. Velik pekač obložite s papirjem za peko.

Kruh položite v veliko skledo. Dodajte olje in začinite. Premešajte, da se obloži. Na pripravljen pladenj razporedite kruh v enem sloju. Pecite 12 minut, vmes kruh obrnite.

Medtem na močnem ognju zavrite veliko posodo z vodo. Fižol, cvetačo in ohrovt kuhajte 3 minute ali dokler niso svetlo zeleni in mehki.

V ponvi na srednji temperaturi raztopite maslo. Dodajte šalotko in kuhajte 5 minut ali dokler se ne zmehča. Dodajte česen in timijan. Kuhajte dokler ne zadiši. Dodajte jabolčnik in pustite vreti. Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko.

Koruzno moko zmešajte z 2 žlicama hladne vode do gladkega. Dodajte mešanici jabolčnika in 1/2 sira. Med mešanjem kuhajte 3 minute ali dokler se sir ne stopi. Dodajte preostali sir. Med mešanjem kuhajte še 4 minute ali dokler se zmes ne stopi in postane gladka. Fondi posujte z dodatnim timijanom. Takoj postrezite s kruhom, svinjsko ribico in zelenjavo.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Karpati torta
Naprej
Limonine miške
Nazaj
Karpati torta
Naprej
Limonine miške

Dodajte Komentar