0 0
Sirni namaz

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
230 g Ovčji sir
4 žlice Olivno olje
1 žlica Mleko
3 žlice Koper
1 žlica Drobnjak
6 trokov Česen
Črne olive
1/2 Limona

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sirni namaz

Iz ovčjega sira

Ovčji sir ima dolgo zgodovino, ki sega več tisoč let nazaj. Proizvajale in uživale so ga različne civilizacije, vključno z Grki, Rimljani in starodavnimi kulturami Bližnjega vzhoda. Ovčje mleko je bilo cenjeno zaradi svoje kremaste teksture in bogatega okusa, zaradi česar so nastajali okusni siri. Ovčji sir pogosto iščejo osebe z intoleranco ali občutljivostjo na laktozo. Ovčje mleko v primerjavi s kravjim vsebuje manj laktoze, zato je za nekatere ljudi lažje prebavljivo. Vendar je treba opozoriti, da se vsebnost laktoze med različnimi vrstami ovčjega sira še vedno lahko razlikuje.

  • 10 minut
  • Porcije 3
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Zdrobite ovčji sir in mu dodajte sesekljan koper in drobnjak.

Sesekljajte česen in olive ter jih zmešajte z limoninim sokom. Dodajte olivno olje in sirovo mešanico. Dobro premešajte in dodajte mleko.

Sirni namaz postrezite s hrustljavim kruhom. Uživajte v nežnih okusih in dober tek!

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ranč preliv
Naprej
Maline v želeju
Nazaj
Ranč preliv
Naprej
Maline v želeju

Dodajte Komentar