Sestavine
-
60 g Rozine
-
4 žlice Mandeljnimleti mandlji
-
1 x Cimetova palčka
-
1 x Limona
-
1 žlička Škrob
-
80 g Maslo
-
1 žlica Medtekoči med
-
230 g Šipkovi plodovi
Navodila
Dobro operite šipkove plodove in odstranite njihove zelene dele in dlačice. Nalijte v lonec 4 litre vode in v njo stresite očiščene plodove šipka. Vse skupaj kuhajte na nizki temperaturi vsaj 2 uri. Večkrat premešajte med kuhanjem.
Po dveh urah kuhanja bodo šipkovi plodovi zelo mehki. Skozi gosto cedilo jih precedite in jih dobro pritisnite, da iz plodov priteče čim več soka. Operite limono, nastrgajte za žlico lupinice in iztisnite sok. Vrnite tekočino nazaj v lonec in dodajte škrob, rozine, cimet, limonin sok in limonino lupinico. Vse skupaj dobro premešajte in na zmerni temperaturi kuhajte še 15 minut.
Odstavite lonec in juhi vmešajte mandlje in med. Servirajte juho v globoke krožnike, na sredino položite še košček masla in pripravljeno juho postrezite. Lahko jo jeste toplo ali pa hladno.
Dober tek!