0 0
Šipkova juha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
60 g Rozine
4 žlice Mandeljni mleti mandlji
1 x Cimetova palčka
1 x Limona
1 žlička Škrob
80 g Maslo
1 žlica Med tekoči med
230 g Šipkovi plodovi

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Šipkova juha

LASTNOSTI:
    Kuhinja:

    Šipek ne uporabljajo samo za pripravo marmelade ali čaja. Šipkova juha je odlična tudi za juho. Je ena izmed zelo priljubljenih jedi na Švedskem. Zraven si privoščite še ajdov kruh.

    • 2 uri in 35 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Dobro operite šipkove plodove in odstranite njihove zelene dele in dlačice. Nalijte v lonec 4 litre vode in v njo stresite očiščene plodove šipka. Vse skupaj kuhajte na nizki temperaturi vsaj 2 uri. Večkrat premešajte med kuhanjem.

    Po dveh urah kuhanja bodo šipkovi plodovi zelo mehki. Skozi gosto cedilo jih precedite in jih dobro pritisnite, da iz plodov priteče čim več soka. Operite limono, nastrgajte za žlico lupinice in iztisnite sok. Vrnite tekočino nazaj v lonec in dodajte škrob, rozine, cimet, limonin sok in limonino lupinico. Vse skupaj dobro premešajte in na zmerni temperaturi kuhajte še 15 minut.

    Odstavite lonec in juhi vmešajte mandlje in med. Servirajte juho v globoke krožnike, na sredino položite še košček masla in pripravljeno juho postrezite. Lahko jo jeste toplo ali pa hladno.

    Dober tek!

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Rižota Trije siri
    Naprej
    Pražena zelena
    Nazaj
    Rižota Trije siri
    Naprej
    Pražena zelena

    Dodajte Komentar