Sestavine
-
2× Sipa
-
1× Čebula
-
1× Paprika
-
2 stroka Česen
-
1× Paradižnik
-
1 l Zelenjavna juha
-
2 žlici Olivno olje
-
1× Lovorjev list
-
1 žlička Paprika v prahu
-
Sol in poper
-
Peteršilj
-
100 ml Belo vino
-
1/2 čajne žličke Timijan
Navodila
Na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen. Pražite, dokler čebula ne postekleni.
V lonec dodajte na kocke narezano rdečo papriko in kuhajte nekaj minut, da se zmehča. Dodajte narezano sipo in jo kuhajte približno 5 minut.
Prilijte belo vino in pustite nekaj minut vreti.
V lonec dodajte na kocke narezan paradižnik, papriko v prahu, posušen timijan in lovorjev list. Dobro premešajte, da se okusi povežejo. Prilijte zelenjavno juho ter po okusu začinite s soljo in poprom. Premešajte, da se vse sestavine povežejo.
Juho zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in jo pustite rahlo vreti približno 30 minut, da se okusi povežejo.
Juho nalijte v sklede in jo okrasite s svežim peteršiljem. Postrezite vročo, zraven pa priložite rezine sveže limone.
(Foto: freepik.com)