0 0
Sipina juha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Sipa
Čebula
Paprika
2 stroka Česen
Paradižnik
1 l Zelenjavna juha
2 žlici Olivno olje
Lovorjev list
1 žlička Paprika v prahu
Sol in poper
Peteršilj
100 ml Belo vino
1/2 čajne žličke Timijan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sipina juha

  • 1 ura
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen. Pražite, dokler čebula ne postekleni.

V lonec dodajte na kocke narezano rdečo papriko in kuhajte nekaj minut, da se zmehča. Dodajte narezano sipo in jo kuhajte približno 5 minut.

Prilijte belo vino in pustite nekaj minut vreti.

V lonec dodajte na kocke narezan paradižnik, papriko v prahu, posušen timijan in lovorjev list. Dobro premešajte, da se okusi povežejo. Prilijte zelenjavno juho ter po okusu začinite s soljo in poprom. Premešajte, da se vse sestavine povežejo.

Juho zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in jo pustite rahlo vreti približno 30 minut, da se okusi povežejo.

Juho nalijte v sklede in jo okrasite s svežim peteršiljem. Postrezite vročo, zraven pa priložite rezine sveže limone.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Sipina priloga s krompirjem in kozicami
Naprej
Sipin kanape
Nazaj
Sipina priloga s krompirjem in kozicami
Naprej
Sipin kanape

Dodajte Komentar